Friday, January 27, 2023
spot_img
HomeGLOBUSPutin: Nemoguće je izolovati Rusiju, pogledajte kartu svijeta

Putin: Nemoguće je izolovati Rusiju, pogledajte kartu svijeta

- Reklama -


Ruski predsjednik Vladimir Putin drži govor na Istočnom ekonomskom forumu, koji se održava u Vladivostoku.

Putin govori o zapadnim sankcijama Rusiji, izvozu ukrajinskog žita i, kako tvrdi, samodostatnosti Rusije.

“Nemoguće je izolovati Rusiju, samo pogledajte kartu svijeta. Rusija je vjerovatno jedina zemlja na svijetu koja može sama sebe u potpunosti opskrbiti prirodnim resursima”, rekao je Putin pa se osvrnuo na globalnu prehrambenu krizu.

- Reklama -

“Zbog politike zapadnih zemalja prehrambena kriza se povećava. To bi moglo dovesti do humanitarne katastrofe bez presedana”, rekao je ruski predsjednik pa dodao da je za globalni porast cijena hrane odgovoran Zapad, koji kupuje zalihe hrane i tako “provocira” rast cijena.

“Tragedija za najsiromašnije”

“To bi se moglo pretvoriti u tragediju za najsiromašnije zemlje”, rekao je Putin, dodavši kako su “sankcije Rusiji prijetnja cijelom svijetu”.

“Rusija se uspješno nosi s finansijskom, tehnološkom i ekonomskom agresijom Zapada”, rekao je Putin te naveo da razmišlja o ograničavanju izvoza žitarica iz Ukrajine, dodavši da će o tome razgovarati s turskim predsjednikom Recepom Tyyipom Erdoganom. Putin tvrdi da Ukrajina izvozi žitarice u EU, a ne u zemlje u razvoju.

“Rusija nije započela sukob u Ukrajini, nego ga pokušava okončati. Sukobi u Ukrajini traju od 2014. godine”, rekao je Putin.

“Zbog specijalne operacije u Ukrajini nije izgubila ništa i neće izgubiti ništa, nego je ojačala svoj suverenitet”, rekao je Putin.

“U Rusiji i svijetu zbog specijalne operacije u Ukrajini dolazi do određene polarizacije, ali to je samo korisno jer će sve nepotrebno biti odbačeno”, rekao je Putin, prenosi Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular