Tuesday, December 6, 2022
HomeGLOBUSPutin poslao poruku svim građanima Rusije

Putin poslao poruku svim građanima Rusije

- Reklama -


Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se svim građanima Rusije povodom Dana državne zastave i poručio da će njegova zemlja na svjetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njezinim temeljnim interesima.

Rusija je moćna, neovisna svjetska sila. Čvrsti smo u provođenju onih politika u međunarodnoj areni koje odgovaraju temeljnim interesima domovine”, rekao je.

Putin je istaknuo da je ruska zastava ostala simbol Rusije u najtežim vremenima – pod Petrom Velikim, kada se Rusko Carstvo tek formiralo, na ratištima Prvog svjetskog rata i usred dramatične promjene kontradiktornih, tegobnih 1990-ih.

- Reklama -

Državna zastava simbolizira odanost našim tradicionalnim vrijednostima od kojih nikada nećemo odstupiti – istini i pravdi, solidarnosti i milosrđu, poštivanju stoljetne, neprekinute povijesti Rusije, postignućima i pobjedama naših predaka, koji su nam ostali u nasljeđu, štićenju domovine i nedopuštanju vanjskog diktata i hegemonije”, poručio je Putin.

Zato je želja da se živi po vlastitoj volji, da se izabere vlastiti put i da se njime ide, postala dio genetskog koda naroda Rusije, istaknuo je čelnik države.

Prema Putinu, ruska zastava služi odgajanju mlađih generacija u vrijednostima patriotizma, građanstva i odgovornosti za budućnost domovine.

Putin je izrazio uvjerenje da će ruska zastava zauvijek ostati svetinja za sve generacije, nadahnuti ih na ratni podvig, radna postignuća, na osvajanje novih visina u znanosti, kulturi i sportu te da će buditi osjećaj ponosa na domovinu, prenosi RIA novosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: