Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeFUDBALReakcija iz UEFA i FIFA na haos oko izbora u savezu Srbije:...

Reakcija iz UEFA i FIFA na haos oko izbora u savezu Srbije: Biće posljedica

- Reklama -


Fijasko oko izbora predsjednika Fudbalskog saveza Srbije dogodio se pred predstavnicima UEFA i FIFA.

Fudbalski savez Srbije odlučio je da se izborna skupština, planirana za ponedeljak u 14 sati, održi dan kasnije u isto vrijeme poslije haosa koji se dogodio u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Nenad Bjeković nije postao predsjednik Fudbalskog saveza Srbije, a prilično je neizvjesno da će postati i na odloženoj sjednici Skupštine FSS.

- Reklama -

Naime, na izbornoj skupštini FSS se pojavilo 22 delegata od ukupno 85, a 43 je bilo neophodno za kvorum da bi Bjeković, kao jedini kandidat za predsjednika, bio i zvanično izglasan. To znači da Bjeković i dalje nosi zvanje zamjenika predsjednika FSS kojeg nema od odlaska Slaviše Kokeze.

Fijasko FSS se pomno prati u UEFA i FIFA, čiji su predstavnici bili u Staroj Pazovi. Elhan Mamadov je bio ispred FIFA, Nikola Luka je predstavnik UEFA, a Stojan Radošević je predsjednik Odbora za organizaciju i sprovođenje izbora u FSS, i oni su se obratili nakon što sjednica nije održana.

Poručili su kako su razočarani i da će, ako ne bude održana skupština u utorak, biti posljedica.

„Volio bih da kažem da smo jako zabrinuti što nismo imali kvorum za izbornu skupštinu. Kao što znate, u zajedničkom procesu sa FSS smo prošli kroz reviziju statuta i od svega sa dna organizacije do njenog vrha. Ono što je potrebno FSS je stabilnost, jer za samo tri nedjelje počinje Svjetsko prvenstvo. Ako ne postoji kvorum, po važećem statutu Skupština treba da se održi sljedećeg dana. Mi iz UEFA, kao i kolega iz FIFA Elhan Mamadov, očekujemo da će se proces održati u utorak na istom mjestu. Ostaćemo, da vidimo šta će se desiti. Ako ne bude kvoruma, moraćemo da kao UEFA i FIFA preuzmemo određene posljedice“, rekao je Luka.

Elhan Mamadov je naveo kako su došli očekujući da budu prisutni na izborima.

„Nažalost nije bilo kvoruma, po statutu i važećim pravilima Skupšitna treba da bude održana sutra. Razočarani smo jer sva pravna dokumentacija je urađena i revidirana u skladu sa pravilnicima FIFA i UEFA. Ostaćemo i nadamo se da će Skupština biti održana ovdje u Staroj Pazovi, ako ne, FIFA i UEFA će diskutovati i biće preduzete moguće posljedice“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular