Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeVIRALNORekord je 20 sekundi: Pronađite miša među pečurkama na ovoj optičkoj iluziji

Rekord je 20 sekundi: Pronađite miša među pečurkama na ovoj optičkoj iluziji

- Reklama -


Možete li da otkrijete njegovo skrovište? Ako možete da uočite miša u ovoj optičkoj iluziji za manje od jednog minuta, možda ste rekorder.

Ilustracija „traži i pronađi“, koju je kreirao mađarski autor-umjetnik Gergeli Dudaš, prikazuje labirint šarenih pečuraka sa malim mišom koji viri iza jedne, piše Krstarica.

Osobe sa okom sokolovim su navodno primijetili malog glodara za 20 sekundi. Drugi su, međutim, bili zbunjeni ovim labirintom pečuraka.

- Reklama -

Naravno, optičke iluzije poput ove često su samo zabavna diverzija – ali takođe imaju stvarnu vrijednost za naučnike. Ove mozgalice navodno pomažu istraživačima da rasvijetle unutrašnje mahinacije ljudskog uma i kako on reaguje na okolinu.

Dr Gustav Kun, psiholog i stručnjak za ljudsku percepciju sa Univerziteta Goldsmit u Londonu, jednom je za The Sun rekao da su iluzije važne za naše razumjevanje mozga: „Mi obično uzimamo percepciju zdravo za gotovo i rijetko razmišljamo o teškom radu koji je u osnovi svakodnevnih zadataka , kao što je vidjeti šoljicu kafe ispred sebe.”

Ako se i dalje trudite da bacite pogled na slatko stvorenje, usmjerite pažnju na lijevu stranu slike. Otprilike na pola puta, vidjećete uši i oči bijelog miša kako vire iza narandžaste pečurke.

Da li ste ga uočili?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular