Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeOSTALI SPORTOVIRođen u BiH, za Hrvatsku osvojio evropsko zlato u bacanju kugle

Rođen u BiH, za Hrvatsku osvojio evropsko zlato u bacanju kugle

- Reklama -


Još jedan bh. talenat medalje osvaja za drugu zemlju. Filip Mihaljević za Hrvatsku je osvojio zlato u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Momak rođen u Livnu zasjeo je na krov Evrope hicem od 21.88m, dok je drugo mjesto pripalo Arminu Sinančeviću iz Srbije.

Filip Mihaljević je rođen u Livnu 1994. godine, a u mladosti se bavio fudbalom u lokalnom Troglavu. Kasnije je otkrio talent u bacačkim disciplinama i prvo se počeo baviti diskom, a onda se posvetio kugli i postao najbolji hrvatski bacač kugle.

“Mi smo kod kuće, u selu Zagoričani kraj Livna, bacali kamena s ramena, ja sam to naslijedio od svog oca. Otac je primijetio da sam talentiran”. Očeva želja je bila da postanem višebojac, bilo mu je nestvarno da bih mogao bacati kuglu 22 metra. Bio sam eksplozivan, ne i prebrz. Otišli smo u ASK Split i sve kasnije je povijest”– rekao je u jednom intervju za Nacional.

- Reklama -

Studirao je u SAD-u, i izabrao da se takmiči pod hrvatskom zastavom.

“Nakon što sam osvojio europsko juniorsko srebro, otišao sam na fakultet u Ameriku gdje sam proveo četiri godine. Imao sam ponuda više desetaka fakulteta i na kraju sam izabrao Virginiju jer je tamo Hrvat bio trener te sam se osjećao najkomotnije”, kazao je.

Još jedan talenat koji je izabrao drugu zemlju bio bi povod za alarm u svim institucijama, kako sportskim, tako i državnim, ali u Bosni i Hercegovini odljev talenata decenijama je najnormalnija pojava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular