Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALRonaldo: Čelnici Uniteda sumnjali su u bolest moje kćerke

Ronaldo: Čelnici Uniteda sumnjali su u bolest moje kćerke

- Reklama -


Prvotimac Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo rekao je da su čelnici kluba sumnjali u njega kada je zbog bolesti kćerke otkazao odlazak na pripreme, kao i da vlasnike, porodicu Glazer, ne interesuju sportski rezultati kluba.

U drugom dijelu intervjua koji je dao voditelju Piersu Morganu, 37-godišnji portugalski fudbaler rekao je da su dvije osobe u klubu bile sumnjičave prema njemu, kada je rekao da mu je kćerka Bela bolesna od bronhitisa, tri mjeseca nakon što je njen brat blizanac preminuo. 

“Razgovarao sam sa direktorom i predsjednikom Manchester Uniteda i oni nisu vjerovali da nešto nije u redu, zbog čega sam se loše osjećao“, rekao je Ronaldo, prenio je danas Sky. 

- Reklama -

Portugalski napadač je zatim dodao da mu je zdravlje porodice na prvom mjestu. 

“Nikada neću mijenjati zdravlje svoje porodice za fudbal. Sada, za 10 godina ili u budućnosti. I to je nešto što me je jako povrijedilo, jer su sumnjali u moje riječi da se mučimo, posebno Bela i Geo (Georgina Rodriguez, Ronaldova djevojka). Bili smo sedmicu dana u bolnici jer je Bela imala veliki problem i zbog toga nisam otišao na pripreme“, istakao je on. 

On je u prethodno objavljenom dijelu intervjua rekao da se osjeća izdanim od strane kluba i da su pokušali da ga otjeraju sa Old Trafforda. 

Ronaldo je rekao i da porodica Glazer nije zainteresovana za sportske rezultate. 

Glazeri, koji su preuzeli klub 2005. godine, kritikovani su od strane navijača i okrivljeni su za loše rezultate. 

Ronaldo vjeruje da je zbog trenutne strukture Uniteda, malo vjerovatno da će se klub boriti za trofeje u sljedećih nekoliko godina. 

“Vlasnicima kluba – Glazerima, nije stalo do kluba. Mislim na profesionalni sport. United je marketinški klub, oni dobijaju svoj novac od marketinga. Za sport ih prema mom mišljenju nije briga“, dodao je on. 

Portugalski fudbaler je rekao i da od povratka nije razgovarao sa vlasnicima kluba. 

“Ne, nikad. Svu moć daju predsjedniku i sportskom direktoru“, rekao je Ronaldo.  

Ronaldo se u United vratio prošle godine, a tokom ljetnjeg prijelaznog roka govorilo se o njegovom odlasku. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular