Sunday, March 26, 2023
spot_img
HomeFUDBALRonaldo renovira "najskuplju vilu u Portugalu": Procurilo koliko plaća radnike

Ronaldo renovira “najskuplju vilu u Portugalu”: Procurilo koliko plaća radnike

- Reklama -


Cristiano Ronaldo u Porugalu renovira vilu u kojoj će živjeti s Georginom i djecom po završetku karijere, cijeli projekt koštat će ga ukupno 20 milijuna eura kad bude gotov, a da dobije ključ u ruke do proljeća odlučio je radnicima isplatiti šest hiljada eura po glavi.

Kod mene čistačica ima plaću hiljadu eura, hvalio se svojevremeno bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić po Maksimiru. E, pa kod Cristiana Ronalda “bauštelci“ koji mu rade na kući iz snova imaju po šest hiljada eura!

Objavio je to madridski As nedavno, Cristiano Ronaldo sprema se nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a dok trenira, jednim okom prati što se događa na gradilištu, naime prošle godine započeo je renoviranje luksuzne vile u kojoj planira živjeti po završetku svoje nogometne karijere, a španjolski mediji saznali koliko radnici koji je grade zarađuju.

Cijeli projekt koštat će ga ukupno 20 milijuna eura

- Reklama -

Ronaldo je lani kupio “najskuplju vilu” na portugalskoj obali u mjestu Quinta de Marinha, 40-ak kilometara od glavnog grada Lisabona. Na ekskluzivnoj lokaciji na njihovoj rivijeri odlučio je renovirati luksuznu vilu i navodno ne štedi kako bi svojoj porodici i sebi osigurao samo najbolje za penziju.

Uz spektakularan pogled vila će imati ogromno dvorište s terenima za nogomet, tenis i košarku te ogromna garaža za 20-ak automobila. Kad sve završi cijeli projekt koštat će ga preko 20 miliona eura kad podvuče crtu na cijeli projekt, koji će jasno imati i ogromnu teretanu, ali i sobu za masažu te veliki bazen.

Radnicima šest hiljada eura po glavi

Navodno se zida punom parom, a ključ u ruke Ronaldo, Georgina i djeca dobit će na proljeće, a svoje “bauštelce“ motivirao je platom, neće biti plaćeni od dana do dana, nego će po završetku projekta svaki dobiti šest hiljada eura.

Toliko zarađuje svaki radnik najniže na hijerarhijskoj ljestvici, a šefovi i oni na odgovornijim pozicijama dobivaju i više.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular