Saturday, January 28, 2023
spot_img
HomeGLOBUSRuski ambasador u Njemačkoj: Isporuka tenkova dovodi sukob na novi nivo

Ruski ambasador u Njemačkoj: Isporuka tenkova dovodi sukob na novi nivo

- Reklama -


Ruski ambasador u Njemačkoj Sergej Nečajev naveo je u saopćenju danas da je odluka njemačke vlade da odobri isporuke tenkova Leopard 2 Ukrajini je “izuzetno opasna” i dovodi sukob “na novi nivo konfrontacije”.

Ova izuzetno opasna odluka dovodi sukob na novi nivo konfrontacije i kosi se s izjavama njemačkih političara o nevoljkosti SRG-a [Savezne Republike Njemačke] da se u to uključi“, rekao je Nečajev.

Nažalost, to se dešava iznova i iznova. Još jednom, možemo vidjeti da, baš kao i njeni najbliži partneri, Njemačka nije zainteresirana za diplomatsko rješenje ukrajinske krize, da je usmjerena na njenu trajnu eskalaciju i neograničeno pumpanje kijevskog režima sa sve smrtonosnijim oružjem. ‘Crvene linije’ su stvar prošlosti“, dodao je on.

- Reklama -

Nečajev je potom spmenuo Drugi svjetski rat, tvrdeći da je Njemačka “zaboravila težak put poslijeratnog pomirenja između Rusa i Njemaca“.

Borbeni tenkovi označeni njemačkim krstom ponovo će biti upućeni na ‘Istočni front’, što će neminovno dovesti do pogibije ne samo ruskih vojnika, već i civilnog stanovništva”, rekao je on.

Nečajev je rekao da odluka Berlina dolazi kada se obilježava 80. godišnjica završetka opsade Lenjingrada.

Odluka “uništava svako preostalo međusobno povjerenje, nanosi nepopravljivu štetu rusko-njemačkim odnosima koji su već u jadnom stanju i dovodi u sumnju mogućnost njihove normalizacije u bliskoj budućnosti“, rekao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular