Monday, December 5, 2022
HomeGLOBUSRuski partizani navodno ubili Duginu, sada se oglasili manifestom

Ruski partizani navodno ubili Duginu, sada se oglasili manifestom

- Reklama -


Nakon što je ubijena Darja Dugina aktiviranjem auto-bombe u Moskvi i navoda da su akciju izveli pripadnici ruskih partizana, u javnosti se pojavio i njihov manifest u kojem se poziva na oružani otpor Putinovom režimu. “Ovu akciju, kao i mnoge druge partizanske akcije koje su izvedene na teritoriji Rusije posljednjih mjeseci, izvela je Nacionalna republikanska armija (NRA)”, rekao je bivši član ruske Dume Ilija Ponomarev.

Sada se u javnosti pojavio navodni manifest NRA, grupe koja, po navodima Ponomareva, radi unutar Rusije i posvećena je rušenju Putinovog režima.

„Mi, ruski aktivisti, vojnici i političari, sada partizani i borci Narodne republikanske armije, stavljamo van zakona ratne huškače, pljačkaše i ugnjetavače naroda Rusije!“, stoji u manifestu.

- Reklama -

“Predsjednika Putina proglašavamo uzurpatorom vlasti i ratnim zločincem koji je izmjenio Ustav, pokrenuo bratoubilački rat među slovenskim narodima i poslao ruske vojnike u sigurnu i besmislenu smrt”, navodi se.

U manifestu NRA navodi da vjeruju u obespravljene ljude koji imaju pravo na pobunu protiv tiranina, te da će Putina svrgnuti i uništititi.

“Naš cilj je zaustaviti uništavanje Rusije i njenih susjeda, zaustaviti djelovanje šačice biznismena iz Kremlja koji su usisali bogatstvo našeg naroda i danas čine zločine unutar i izvan zemlje”, navodi se.

Zvaničnike ruskih državnih i regionalnih vlasti proglasili su saučesnicima takve politike.

“Biznismene koji zarađuju na korupciji i vezama sa zvaničnicima proglašavamo izdajnicima domovine i saučesnicima uzurpatora. Imovina onih koji se ne pokaju i ne govore javno protiv ove vlasti i njenog rata, a njih samih, mi ćemo uništiti”, stoji u nastavku.

One koji zarađuju u ratu i finansijski mu pomažu označili su legalnim ciljevima koje namjeravaju da unište.

“Sjećamo se bombardovanja kuća u Rusiji koja su dovela Putina na vlast. Znamo da se režim neće zaustaviti ni na jednom od najgnusnijih zločina. I izjavljujemo: sprovodimo akcije samo protiv osoba ove moći. Nećemo napadati civilne objekte i civile, a ako će Putinove snage bezbjednosti da prave ovakve provokacije i ​​žrtve pripisati nama, nemojte im vjerovati!”, navodi se.

“Pozivamo sve Ruse da se priključe našim redovima i podignu bijelo-plavo-bijelu zastavu nove Rusije umjesto trobojnice koju je osramotila Putinova vlast”, piše u manifestu.

NRA poziva one koji su spremni na borbu da slijede njihov primjer i sruše “neljudski, licemjerni i antinarodni režim”.

“Svijet nije neprijatelj Rusije, a Rusija nije neprijatelj čovječanstva i to ćemo dokazati djelima”, navodi se.

Poručuju svima koji slijede njihov manifest, do promjene režima, da su oslobođeni odgovornosti prema zakonima uzurpatora.

“Daćemo slobodu svim narodima koji nastanjuju Rusiju i izgraditi novo društvo – društvo bez oligarha, bez korupcije, bez samovolje zvaničnika, bez ponižavajućeg siromaštva”, navodi se.

NRA obećava društvo u kojem je svako nagrađen za svoj rad, bez ratova i nasilja, u kojem će vlast pripadati narodu, u kojem vladari neće moći da žrtvuju živote za sopstvenu veličinu.

“Društvo u kome će svi biti ponosni što su rođeni na teritoriji Rusije i želiće da žive u njoj!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: