Tuesday, May 30, 2023
spot_img
HomeGLOBUSRuski TV voditelj: Gulazi su bolji od nacističkih koncentracijskih logora

Ruski TV voditelj: Gulazi su bolji od nacističkih koncentracijskih logora

- Reklama -


Propagandist Kremlja na ruskoj državnoj televiziji je tvrdio da su sovjetski gulazi bili bolji od nacističkih koncentracijskih logora.

Julia Davis, kolumnistica za The Daily Beast i kreatorica ruskog Media Monitora, podijelila je isječak na Twitteru u subotu, a uz video je navela da je posljednji propagandni zadatak pokazati kako je u Rusiji sve bolje.

“Propagandisti se izmjenjuju u davanju primjera. Bez trunke ironije, voditelj Vladimir Solovjov objasnio je zašto su sovjetski gulazi bili bolji od njemačkih koncentracijskih logora”, dodala je Davies.

- Reklama -

Solovjov je ruski televizijski voditelj koji je zbog prokremljovskih stavova dobio nadimak “Putinov glas”.

“U sovjetskim radnim logorima znali su tvoje ime i zakon prema kojem si zatvoren”, rekao je Solovjev u snimci, a prevela je Davis.

“Bio si individua. U njemačkim koncentracijskim logorima nisi imao individualnost.”

Dodao je i da je “cilj sovjetskog logora bio preodgoj”, dok su njemački koncentracijski logori “imali za cilj uništiti vas kao osobu, a zatim vas razbiti na dijelove”.,

Poručio je i da Ukrajinci sada idu idu istim tim putem. “Potomci nacističke ideje u Europi nas nazivaju orcima. Idu istim putem, ne vide nas kao pojedince, kao ljude.”

Gulag — ozloglašeni sovjetski sustav logora za prisilni rad — nastao je pod Vladimirom Lenjinom, ali je vrhunac doživio tijekom vladavine Josipa Staljina 1930-ih i 1940-ih.

Povjesničari procjenjuju da je čak 18 milijuna ljudi bilo zatvoreno, a najmanje 1,5 milijuna umrlo, piše Newsweek. Uvjeti su bili brutalni, mnogi su zatvorenici radili do smrti, dok su mnogi drugi bili pogubljeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular