Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeVIJESTIRuskinja poginula boreći se za Ukrajinu, u Kijevu joj odali počast

Ruskinja poginula boreći se za Ukrajinu, u Kijevu joj odali počast

- Reklama -


Počasna garda ispalila je plotun iz tri puške prema oblačnom nebu dok su se prijatelji i suborci okupili u Kijevu kako bi se oprostili od Ruskinje koja je poginula boreći se na strani Ukrajine u ratu sa svojom domovinom, javlja Associated Press.

Olga Simonova (34) ostat će, reklu su Ukrajinci na sprovodu u glavnom gradu Ukrajine održanom jučer, zapamćena po svojoj hrabrosti i dobroti.

Lijes Simonove bio je pokriven plavo-žutom ukrajinskom zastavom, s umiljatim lavom na vrhu. Njezino ratno ime bilo je “Simba” po glavnom liku u Disneyevom crtiću “Kralj lavova”.

Rođena u Rusiji, došla u Ukrajinu boriti se protiv Rusa

- Reklama -

Simonova, rođena u ruskom gradu Čeljabinsku, rekla je da se počela osjećati neugodno zbog svoje rodne zemlje nakon što je pročitala o ruskom ratu u Čečeniji i njezinim akcijama u ukrajinskom istočnom Donbasu i na Krimu, koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Ispunjena sumnjama da će “ikad više moći podići zastavu moje zemlje, moje domovine”, Simonova je otputovala u Ukrajinu kako bi se pridružila sukobu u Donbasu na ukrajinskoj strani, najprije kao dragovoljac, potom bolničarka i na kraju kao pripadnik oružanih snaga.

Prijatelji i kolege rekli su da se Simonova, koja nije bila udana i nije imala djece, nedavno premjestila s istoka u južnu regiju Herson, gdje je Ukrajina pokrenula protuofenzivu protiv ruskih snaga. Rekli su da je umrla 13. rujna nakon što je njezino vozilo naletjelo na nagaznu minu.

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular