Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIJESTISarajevo na kraju ljeta dobija novi bazen: Prvi mjesec ulaz besplatan (FOTO)

Sarajevo na kraju ljeta dobija novi bazen: Prvi mjesec ulaz besplatan (FOTO)

- Reklama -


Načelnik sarajevske općine Novi Grad, Semir Efendić na društvenim mrežama prezentirao je da su radovi na izgradnji bazena na Dobrinji pri kraju i da se uskoro očekuje da bude pušten u upotrebu.

Efendić je napisao da će prvi hemijski i bakteriološki nalazi vode bit gotovi u subotu od čega zavisi početak korištenja vanjskog bazena.

Također, Efendić je najavio da će u septembru tokom probnog rada korištenje bazena on se neće naplaćivati, dok će do početka naredne sezone kupanja biti formiran cjenovnik koji će biti prilagođen najširim slojevima stanovništva.

- Reklama -

“Dio radova unutar samog objekta (zgrade) bit će nastavljen i nakon otaranja vanjskog bazena, a odnose se prije svega na izgradnju kotlovnice, te nabavku i ugradnju sportske i druge opreme koja nije bila predmetom dosadašnjih nabavki. Najvažniji podatak u vezi sa budućim korištenjem prelijepog bazena Dobrinja jeste da će nakon izgradnje kotlovnice voda u samom bazenu moći da se dogrijava, što će obzirom na relativno kratko trajanje ljeta u Sarajevu, sezonu korištenja bazena na otvorenom produžiti za nekoliko mjeseci. Do sada je u izgradnju bazena Dobrinja uloženo 7,6 miliona KM od čega je Općina Novi Grad Sarajevo kroz svoje budžete osigurala 6 miliona KM, a Kanton Sarajevo 1,6 miliona KM. Poređenja radi, za bazen koji se počinje graditi u Mostaru Vlada FBiH već je osigurala 8 miliona KM. Mi nismo bili te sreće, ali se mnogo radujemo i mostarskom bazenu za našu prvakinju Lanu”, napisao je Efendić.

Na kritike da se bazen dugo gradi Efendić kaže da to razumije i pojašnjava da je izgradnja tekla u skladu sa mogućnostima budžeta, bez kreditnog zaduživanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular