Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeFILM I TVSarajevski Thrash metal bend Lepra objavio single "Run Or R.I.P"

Sarajevski Thrash metal bend Lepra objavio single “Run Or R.I.P”

- Reklama -


Sarajevski Thrash metal bend Lepra objavljuje svoj prvi singl “Run Or R.I.P”, pjesmu napisanu za ratni period grada Sarajevo koja crta sliku bezumnog uništenja i razdora između ljudi koji imaju među sobom minorne razlike.

Uz nju najavljuju svoj prvi album “Hellfire Madness” koji treba izaći sredinom Februara. Bend je snimio album u Augustu 2022 godine. Album je mix rada i truda svih članova, kako kazu: “Svako od nas je unjeo nit svog stvaralaštva i zadovoljni smo svojim djelom. Puno smo napredovali od našeg formiranja što se može čuti u muzici i tehnici izvedbe. Nema puno bendova koji mogu svirati ovako brzo i sa ovakvom energijom u Sarajevu.”

Lepra

Bend su formirali Dario Tokić i Josip Radoš krajem 2018-te godine. nakon nekog vremena Adin Hammer ulazi u bend kao vokalista i ritam gitarista. Postavu benda upotpunjuje Omar Operta skoro godinu dana kasnije kada zamjenjuje njihovog dotadašnjeg bubnjara.

- Reklama -

2020. izbacuju pjesmu “Kill’ Em” koja je inspirisana drustvenim stanjem mladih i za tim EP “Thrash All Night” koji osim “Kill’ Em” sadrži jednu novu i jednu staru pjesmu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular