Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeVIJESTISDA: Odluka NSBiH donesena pod ruskim političkim utjecajem mora biti poništena

SDA: Odluka NSBiH donesena pod ruskim političkim utjecajem mora biti poništena

- Reklama -


Odluka Komiteta za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o odigravanju prijateljske utakmice Bosna i Hercegovina – Rusija očigledno je donijeta pod političkim utjecajem proruskih političkih aktera u Bosni i Hercegovini, smatraju u Stranci demokratske akcije.

U saopćenju za javnost ističu da se politika ne treba miješati u rad NSBiH, ali da se ni Savez ne bi smio baviti politikom, te da odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, već isključivo politička.

– Uzimajući u obzir kontekst ruske agresije na Ukrajinu, evidentno je da je politička namjera, koja stoji iza ove odluke, da se nanese šteta ne samo ugledu NSBiH, našoj reprezentaciji, već i ukupnom ugledu države Bosne i Hercegovine. To se ne smije dopustiti. SDA očekuje da organi NSBiH ponište odluku o odigravanju utakmice protiv Rusije – navodi se u saopćenju SDA.

- Reklama -

Pozvali su sportiste, sportske radnike, ali i cjelokupnu javnost da izvrše pritisak na rukovodstvo NSBiH kako bi odluka bila poništena, a funckioneri koji se umjesto sportom bave politikom uklonjeni iz rukovodstva Saveza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular