Wednesday, March 29, 2023
spot_img
HomeVIJESTISDA održava press o Konakovićevoj diplomi, on im poslao poruku

SDA održava press o Konakovićevoj diplomi, on im poslao poruku

- Reklama -


Stranka demokratske akcije (SDA) danas organizuje press konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati Izvještaja nadležnog inspektorata o upisu, studiranju i sticanju diplome zastupnika u Skupštini KS Elmedina Konakovića.

Naime, u jučerašnjem pozivu medijima da prisustvuju press konferenciji iz SDA su naveli da je Klub njihovih zastupnika u Skupštini KS 13. juna ove godine podnio prijavu Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove KS protiv Elmedina Konakovića navodeći da su u njoj jasno i taksativno navedene, kako tvrde, sve nezakonitosti prilikom upisa, studiranja i nelegalnog stjecanja diplome.

Konferencija za medije stranke SDA danas će početi u 12:00 sati i na njoj će, kako su naveli, biti prezentovani izvještaji inspektorata o Konakovićevoj diplomi.

- Reklama -

Na sve to je reagovao i lider Naroda i pravde koji je kazao da je pokušaj SDA da ovim izjednači priču o njegovoj sa diplomom Sebije Izetbegović jednak pokušaju da izjednače njegov i ratni staž Bakira Izetbegovića.

“Jednostavno, bračnog para u registrima i arhivama fakulteta nema, koliko god se stranački poltroni trudili da dokažu drugačije. Završio sam Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, za svaki ispit su našli prijavu, ocjenu i potpis profesora, indeks u kojem je sve upisano i potpisano. Ovaj inspekcijski nadzor je trajao 11 dana, već treći put to rade. Nikad u historiji Kantona Sarajevo nije izvršen tako detaljan nadzor. Tri moje diplome su potpisala tri rektora UNSA, Faruk Čaklovica, Muharem Avdispahić i Rifat Škrijelj. Svaki je ispit unesen u ISSS sistem i dostupan javnosti u svakom trenutku”, kazao je Konaković.

Pojasnio je dalje da su problem tih famoznih 5 ECTS bodova sa jednog predmeta tokom studija imali svi studenti na Fakutetu za sport i tjelesni odgoj (FASTO) iz te generacije.

“Svi su na isti način polagali ekvivalenciju, onako kako je dozvolilo Ministarstvo obrazovanja KS, sve u skladu sa zakonima, na čelu ministarstva u to vrijeme nalazio se Safet Kešo, danas predsjednik OO SDA Novi Grad. Niko nije nakon ekvivalencije još jednom branio diplomski rad. Stotine studenata koji su prošli isti proces, od poznatijih: Muhamed Konjić, Sabahudin Delalić, Tomislav Cvitanušić, Sejo Bukva, Samir Avdić, Ismir Jusko, mnogo reprezentativaca BiH u sjedećoj odbojci. Dovedite danas na press članove Sda koji su prošli isti proces, Midhata Hubijara, Hazima Bahtanovića, nek’ odgovore na pitanja novinara. Pozovite resornog ministra Safeta Kešu koji je u tom periodu dao saglasnost na takvu proceduru. Pozovite predavače iz tog perioda, Ajnadžića, Hajriza Bečirovića, Cikotića”, dodao je.

Pozvao je da se o cijelom procesu javno izjasne Kantonalna uprava za inspekcijske poslove koja je vršila nadzor, zatim, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja kao i UNSA.

“Tražim da Tužilaštvo KS i ovaj slučaj provjeri po službenoj dužnosti jer nosioci javnih funkcija moraju dokazati legalnost diploma. Laži i napadi zbog diplome nisu krenuli kad sam zatražio provjeru diplome Sebije Izetbegović, napadi su počeli kad smo raskrinkali pokušaj da HDZ ministar Grubeša oznakom tajnosti sačuva dopis iz Zagreba u kojem stoji da je supruga predsjednika SDA falsifikovala javnu ispravu i slagala da je položila 14 ispita u Zagrebu. Tužilaštvo KS ništa po ovoj prijavi ne radi, a Sabina Sarajlija kaže da je “komplikovan predmet. O diplomi direktora OSA-e više se ni ne govori, svi znaju da je nema i da nije znao kupiti ni lažnu. Diplome Skake iz Travnika kod mentora Hajriza, Edina Ramića sa Pala, destina vaših kadrova školovanih na Sokocu, nisu nikad ni bile tema”, naglasio je Konaković.

Rekao je da je od početka spreman na sve pritiske i laži.

“One o KK Bosni, KSBiH, one prljave o porodici, prijateljima, laži o pogodovanju HDZ-u, na vaše pogrdne nazive, licemjer, izdajnik, gavrilo, adžija, spreman sam bio na sve montirane pravosudne procese koje smo istinama razbili, spreman na vaše hayate, stavove, faktore, i ove nove ‘neutralne’ koje ste kupili našim parama. Nisam samo na to spreman, istinski sam sretan jer sam baš ja vaša prva meta i vaš najveći problem”, poručio je Konaković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular