Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeVIJESTISDBiH: Članovi SD iz Lukavca samoinicijativno pristupili koaliciji sa 'Trojkom'

SDBiH: Članovi SD iz Lukavca samoinicijativno pristupili koaliciji sa ‘Trojkom’

- Reklama -


Članovi Socijaldemokrata BiH iz Lukavca koje je predvodio gradonačelnik tog grada Edin Delić danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka. Međutim, stigao je demant Socijaldemokrata BiH koji su ovaj potez Delića protumačili kao samoinicijativan.

“Socijaldemokrate BiH demantuju medijske natpise i špekulacije da su pristupile tzv. “Trojci” koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i drugi. Očito da se radi o samoinicijativnom potezu dijela rukovodstva Gradske organizacije SDBiH Lukavac, predvođenom od strane gradonačelnika Edina Delića. Također, obavještavamo javnost da će organi SDBiH u skladu sa Statutom SDBiH zauzeti stavove po ovom pitanju, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, stoji u saopćenju.

“Bez nas je nemoguće donositi odluke u federalnom i državnom Domu naroda”

- Reklama -

Podsjećamo, predsjednik Naše stranke Edin Forto izjavio je danas da su se Socijaldemokrati BiH iz Lukavca priključili “grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu”.

“Ovim okupljanjem prestaje trgovina mandatima u Tuzlanskom kantonu”, istakao je premijer Forto na pres-konferenciji predstavnika stranaka potpisnica Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima Bosni Hercegovini i predstavnika Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Lukavac.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular