Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeVIJESTISDS bez liderstva, ali pregovaraju o vlasti na nivou BiH

SDS bez liderstva, ali pregovaraju o vlasti na nivou BiH

- Reklama -


U toku je prošireni Glavno odbor SDS u Bijeljini. Stiglo je 78 članova,svi “glavni”. Predsjednistvo stranke i predsjednik Mirko Šarović su u ostavci, a Glavni odbor bi trebao da ostavku verifikuje i da imenuje, prema očekivanjima, radno tijelo koje bi pripremilo unutarstranačke izbore.

Ipak, dilema je među pojedinim u ostavci-šta je “neopozivo”.

Prema stranačkom Statutu ostavku predsjednik daje organu koji ga je izabrao, to je Skupstina. Ipak, ostavku neopozivu su u ovom slučaju podnijeli svi članovi Predsjedništva SDS, te bi tumači se naredni organ koji preuzima rukovođenje bio Glavni odbor.

N1
- Reklama -

Iz stranke za sada ne komentarišu situaciju, ali se pojedinci za lidera već ističu, što zbog lične ambicije, što zbog rezultata i iskustva; U prvom redu Milan Miličević, Milan Radović, Ljubiša Petrović i Darko Babalj.

Iako, postoji mogućnost da do unutarstranačkih izbora stranku vodi prošireno tijelo, pojedini bi da još funkcionisu u tehničkom mandatu…

Dio SDS-ovaca stava je da se pothitno trebaju povesti razgovori o vlasti na nivou BiH bez SNSD-a, te učiniti sve da opozicija u NSRS dobije i drugog delegata u Domu naroda BiH.

Mediji su objavili fotografiju radnog sastanka predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i SDS-ovog predsjednika u ostavci Mirka Šarovića, koji su obavili neformalne konsultacije nakon izbora.

I predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ponudio je opoziciji zajednički nastup u Sarajevu, no ta ponuda za sada nije razmatrana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular