Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeGLOBUSŠef ukrajinskih obavještajaca otkrio kada očekuju kraj rata

Šef ukrajinskih obavještajaca otkrio kada očekuju kraj rata

- Reklama -


U nedavnom intervjuu, šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kirilo Budanov nagovijestio je mogući datum završetka rata njegove zemlje s Rusijom.

Budanov, šef obrambene obavještajne službe Ukrajine, rekao je da očekuje da će se “najžešće” borbe između Ukrajine i snaga ruskog predsjednika Vladimira Putina dogoditi u ožujku.

Budanov je dodao kako očekuje da će ukrajinska vojska u proljeće izvršiti veliki napad protiv Rusa koji napadaju. Prema njegovim riječima, ti bi napori mogli dovesti do onoga što bi Ukrajina mogla smatrati krajem rata.

- Reklama -

To je razdoblje kada ćemo vidjeti još više oslobođenog teritorija i nanošenje konačnih poraza Ruskoj Federaciji”, rekao je Budanov. “To će se dogoditi u diljem Ukrajine, od Krima do Donbasa.”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski dugo je tvrdio da njegova zemlja neće prihvatiti mirovne pregovore s Rusijom sve dok Putin ne odustane od četiri teritorija koje je nelegitimno pripojio Rusiji u rujnu. Ruski dužnosnici, s druge strane, rekli su da Ukrajina mora priznati te regije kao ruske teritorije prije nastavka mirovnih pregovora, piše Newsweek.

Budanov se osvrnuo i na napade na Krimu koje je Rusija anektirala još 2014. “Krim je ukrajinski teritorij, možemo koristiti bilo koje oružje na našem teritoriju”, rekao je.

“Naš je cilj – i mi ćemo ga ostvariti – povratak na granice iz 1991., kada je Ukrajina priznata od strane svih subjekata međunarodnog prava”, poručio je Budanov.

Michael Kimmage, profesor povijesti na Američkom katoličkom sveučilištu, nedavno je rekao za Newsweek da bi Zelenski – ohrabren Putinovim nedavnim gubicima na bojnom polju – mogao vrlo lako pokušati vratiti kontrolu nad Krimom. No, njegov se vremenski okvir za kraj rata ne poklapa s onim koji je predstavio Budanov.

On smatra da će se sukob nastaviti sve dok jedna od strana na neki način ne bude izbačena iz rata. “Tu treba razmišljati o godinama, a ne mjesecima”, rekao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular