Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeKOŠARKASelektorica BiH postala meta optužbi: "Tri prsta se kod mene neće dizati!"

Selektorica BiH postala meta optužbi: “Tri prsta se kod mene neće dizati!”

- Reklama -


Selektoricu ženske pionirske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Jasnu Sliško, klubovi Feniks i Mladi krajišnik optužili su za mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti koje igraju za Bosnu i Hercegovinu.

Sliško su optužili da je prijetila djevojčicama da će im “odsjeći ruku ako podignu tri prsta”, a srpski mediji navode i da je uzimala mobitele, čitala poruke te u autobusu puštala film o genocidu u Srebrenici. Optužena je i da je jednu djevojčicu izbacila iz autobusa.

Sliško: Palac, kažiprst i srednji prst se zajedno neće dizati dok sam ja u reprezentaciji

Sliško je na to jučer prvo odgovorila na Instagramu.

- Reklama -

“Jedino što sam naredila je da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas nitko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! Kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati, barem ne u kući gdje sam ja odgovorna”, napisala je.

Ranije je za Glas Srpske demantirala da je djevojčicama puštala film o Srebrenici.

“Palac, kažiprst i srednji prst se zajedno neće dizati dok sam ja u reprezentaciji. Za svoje odluke imam podršku ljudi koji su me ovdje postavili, a ne znam zašto dijete od 13 godina ne bi to poštovalo”, izjavila je Sliško pa dodala:

“Apsolutna je laž da je djeci zabranjeno da se prekrste na ulasku u teren ili u sličnim situacijama, a film o Srebrenici, koju uopće ni ne spominjem jer se ježim na sam spomen, nikada ne puštam. Djeca u reprezentaciji će raditi kako ja kažem. Poštujem svaku vjeru, ali u reprezentaciji se nijedno dijete nije ni pokušalo prekrstiti, barem koliko sam ja vidjela”, prenio je portal Index.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular