Saturday, February 4, 2023
spot_img
HomeVIJESTISenat UNSA zasjeda danas: Tema su diplome Sebije Izetbegović i Dine Konakovića

Senat UNSA zasjeda danas: Tema su diplome Sebije Izetbegović i Dine Konakovića

- Reklama -


Senat Univerziteta u Sarajevu će danas održati sjednicu na kojoj se očekuje da će biti riječi o diplomama generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i lidera stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića.

“Bio je zahtjev od dva dekana iz medicinske grupacije da se razmatra diploma Sebije Izetbegović. Podnijeli su zahtjev da se održi vanredna sjednica. A ranije je bio zahtjev jedne organizacione jedinice vezan za njenu diplomu”, saopštio je rektor UNSA Rifat Škriljelj.

Novi Zakon o visokom obrazovanju KS, Senatu dao mogućnost da oduzme nekome diplomu. Ako se ispostavi da je nelegalno stečena.

- Reklama -

“Nezahvalno je da unaprijed bilo šta prejudiciram. Senat po zakonu o visokom obrazovanju ima mogućnost oduzimanje javne isprave. Ako se ispostavi da je nezakonito stečena. U ovom slučaju ne bih prejudicirao, to je stvar Senata. To je tijelo koje će zauzeti svoj stav”, rekao je Škrijelj.

U izvještaju rektora uoči sjednice Senata, navodi se da na Univerzitetu do danas nije utvrđen nijedan slučaj u kojem je određena diploma izdata odnosno stečena suprotno propisima iz oblasti visokog obrazovanja.

O tome šta je navodno sporno sa diplomom generalne direktorice KCUS-a Sebijom Izetbegović, te zbog čega se problematizira diploma predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular