Friday, June 2, 2023
spot_img
HomeKULTURASjajnim koncertom NPS otvorilo sezonu: "Sarajevo će biti, sve drugo će proći"

Sjajnim koncertom NPS otvorilo sezonu: “Sarajevo će biti, sve drugo će proći”

- Reklama -


Narodno pozorište Sarajevo otvorilo je večeras novu umjetničku sezonu na trgu Susan Sontag sa koncertom “Sarajevo ljubavi moja”.

Koncert su izveli solisti i hor Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije i bend Muzičke produkcije BHRT-a.

Koncert „Sarajevo ljubavi moja“ predstavlja sjećanje na značajna i popularna muzička djela iz zlatnog doba sarajevske muzičke scene. Solisti i hore Opere NPS uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati maestro Ranko Rihtman, te bend Muzičke produkcije BHRT-a izvest će neke od najpopularnijih pjesama, „Sarajevo ljubavi moja“, „Gori vatra“, „Sarajevo će biti“, „Plima“, „Ima neka tajna veza“, „Da sam ja netko“, „Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo“ i mnoge druge.

- Reklama -

Nove aranžmane za bezvremenske hitove potpisuju maestro Ranko Rihtman i muzički producent Adnan Mušanović.

Program festivala Kultura na ulice! do kraja oktobra

Program Narodnog pozorišta Sarajevo – Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je približiti kulturu i umjetnost građanima kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu. Program festivala Kultura na ulice! možete pratiti na Instagram profilu @kulturanaulice i FB stranici Kultura na ulice!.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular