Wednesday, June 7, 2023
spot_img
HomeGLOBUSSjeverna Koreja odbija "odvažni" ekonomski plan Južne Koreje

Sjeverna Koreja odbija “odvažni” ekonomski plan Južne Koreje

- Reklama -


Sjevernokorejska Kim Yo Jong, moćna sestra vođe Kim Jong Una, izjavila je u petak kako zemlja nikada neće prihvatiti “odvažnu” južnokorejsku inicijativu, koja bi potaknula ekonomiju Sjevera u zamjenu za odustajanje od nuklearnog oružja.

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol rekao je u maju kako je Južna Koreja “spremna raditi s međunarodnom zajednicom na predstavljanju odvažnog plana koji će uvelike ojačati sjevernokorejsko ekonomiju i poboljšati kvalitetu života njezinih ljudi”.

Obilježavajući svoj 100. dan na dužnosti, Yoon je u srijedu ponovio svoju spremnost da postupno pruži ekonomsku pomoć Sjevernoj Koreji ako prekine razvoj nuklearnog oružja i započne denuklearizaciju.

- Reklama -

Kim Yo Jong rekla je u izjavi za državnu agenciju KCNA kako je takav plan ignorantan i “vrhunac ludosti daleko od realizacije”, dodajući da je premisa “ako Sjeverna Koreja poduzme mjere denuklearizacije” sama po sebi pogrešna.

“Misleći da je ideja o razmjeni naše nacionalne nuklearne jezgre s ‘ekonomskom suradnjom’ san, nada i inicijativa Yoona Suk-yeola, ne mogu, a da ne mislim da je on stvarno nevin i mlad”, dodala je.

Ako “odvažna inicijativa” ne uspije, ne znam s kakvim će nam “divljim planom” pokucati na vrata, ali jasno dajem do znanja da se time nikada nećemo baviti, poručila je Kim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular