Tuesday, January 31, 2023
spot_img
HomeVIJESTISky aplikacija - zajednički sadržilac nekoliko događaja koji su uzdrmali javnost

Sky aplikacija – zajednički sadržilac nekoliko događaja koji su uzdrmali javnost

- Reklama -


Godinu dana od prvog hapšenja u vezi sa aplikacijama Sky i Anom, ne prestaju isplivavati novi slučajevi. Poslednji je onaj o navodima da su planirana ubistva državnog tužioca koji radi na slučaju Dubravka Čampare, i još jednog policajca MUP-a RS. Utvrđuje se da li su navodi istiniti, a do tada tužiocima, ali i u svim policijskim stanicama u RS pojačane su mjere sigurnosti. Iz Sindikata MUP-a RS poručuju, prijetnje maksimalno ozbiljno shvatiti, još uvijek su svježe rane zbog zbistva Radenka Bašića.

Ubijen načelnik PU Prijedor Radenko Bašić, uhapšen inspektor Nedeljko Lubura, protiv tužiteljice Tužilaštva BiH Dijana Kajmaković podignuta disciplinska tužba. Različiti događaji koji su uzdrmali javnost sa jednim zajedničkim sadržiocem – aplikacijom Sky. Posljednja vijest u nizu je ona o planiranju ubistva tužitelja Čampare i još jednog policijskog službenika.

“Vrše se pretresi i saslušanja, a pojačan je stepen sigurnosti zaštite navedenih dužnosnika: Ove informacije moraju se shvatiti ozbiljno i detaljno provjeriti jer su osumnjičeni Sky i Anom, i sa njima bliske osobe već osumnjičene za ubistvo načelnik PU Prijedor Radenka Bašića”, kazao je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BIH.

Zbog navoda o planu ubistava izvršeni su pretresi na više lokacija u Sokocu i u Han PIjesku, a tokom pretresa pronađena je automatska puška i snajper. SIPA je pretresla i pritvorsku jedinicu državnog zatvora u Vojkovićima jer postoje indicije da su pritvorenici iz slučaja Sky planirali zločin. Rukovodstvo zatvora danas bez komentara. Prije samo par dana glavni Tužilac Tužilaštva BIH Milenko Kajganić najavio je optužnicu.

- Reklama -

“Od prvog hapšenja kada je u pitanju Sky aplikacija prošlo je godinu dana Što nemamo optužnice? Veoma brzo ćemo dobiti optužnice kada je u pitanju ogranizovanih kriminalnih grupa koje su otkrivene putem sky aplikacije. To su složeni predmeti, u kojima je više desetina lica lišeno slobode, i u jednom trenutku smo bili u potpunosti ispunili kapacitete novog državnog zatvora”, kazao je Kajganić.

Između ostalog, očekuje se podizanje optužnice za ubistvo Radenka Bašića. Podsjećamo samo nekoliko dana nakon ubsitva Radenka Bašića, prvi čovjek MUP-a RS saopštio je je u SIPA-i postojala informacija o planovima za likvidaciju policajca, ali da nije adekvatno prenesena.

“Ta informacija je negdje polovinom decembra 2021. godine bila u opticaju u kancelariji SIPA-e, na neki način je proslijeđena u kancelariju u Banjaluci, ali nikada zvanično nismo dobili takvu informaciju”, kazao je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, 28. mart 2022.

Iz Sindikata MUP-a RS poručuju sada se situacija mora maksimalno ozbiljno shvatiti. Očekuju kako od MUP-a RS, tako i od drugih agencija u BiH da pronađu planere i eventualne počinioce i da ih najstrožije kazne.

“Još uvijek je presvježa situacija i preteško je, još uvijek ne možemo da prihvatimo da nam je na najsuroviji način ubijen kolega Radenko Bašić i to samo zato što je pošteno obavljao svoje poslove”, kazala je Anica Jondić, Sindikat MUP-a RS.

Tužilac Dubravko Čampara indicije nije želio komentarisati. Glavni tužilac je saopštio da je dio tužioca dobio pojačano obezbjeđenje. A direktor policije RS je izdao naredbu da sve policijske uprave podignu mjere bezbjednosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular