Monday, December 5, 2022
HomeSHOWBIZSlavna italijanska glumica u 96. godini okušava sreću u politici

Slavna italijanska glumica u 96. godini okušava sreću u politici

- Reklama -


Italijanska glumica Đina Lolobriđida (95) odlučila je da ponovo okuša sreću u politici i da se kandiduje za Senat na slijedećim opštim izborima koji će se održati u toj zemlji 25. septembra. Ona uvjerava da se u ovu izbornu avanturu upustila jer joj je dosadilo da gleda kako se „političari međusobno svađaju, a da nigdje nisu stigli”. „Sve dok imam energije, koristim je za važne stvari, posebno za moju zemlju“, objasnila je.

Filmska zvijezda je svoju kandidaturu objavila samo mjesec dana nakon svog 95. rođendana, piše „El Pais“.

Lolobriđida je u intervjuu listu Korijere dela sera objasnila zašto se odlučila na ovaj politički korak i obećala je da će se, ako bude izabrana, boriti „da narod odlučuje, od zdravlja do pravde“.

- Reklama -

„Italiji je loše, želim da uradim nešto dobro i pozitivno“, kazala je.

Takođe je istakla da je njena inspiracija osnivač Indije Mahatma Gandi „zbog njegovog načina na koji je radio stvari“ i za njegovu doktrinu o nenasilju, i otkrila je svoju bliskost sa Indirom Gandi, ubijenom indijskom premijerkom.

Karijera Lolobriđide nije bila svedena samo na mali i veliki ekran, a ovo nije prva politička avantura. Nakon što se 1997. povukla iz svijeta kinematografije, odlučila je da izađe na evropske izbore 1999. sa demokratama Romana Prodija. Uprkos svojoj slavi glumica nije dobila dovoljno glasova da predstavlja Italiju u Evropskom parlamentu. Morala je da se zadovolji time što je imenovana za ambasadora dobre volje od strane Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: