Friday, December 8, 2023
spot_img
HomeSHOWBIZSlavni glumac na udaru kritika nakon otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru

Slavni glumac na udaru kritika nakon otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru

- Reklama -


Morgan Freeman našao se na meti kritika nakon sudjelovanja u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Legendarni glumac bio je narator u uvodnom segmentu naziva “The Calling”, a na pozornici mu se pridružio i katarski youtuber Ghanim al Muftah, koji je rođen s rijetkim stanjem poznatim kao sindrom kaudalne regresije, te je sa samo 20 godina i dosad najmlađi ambasador nekog svjetskog prvenstva, piše Dnevnik.hr.

Nakon što su mnoge zvijezde odbile učestvovati u ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, Freeman se našao na udaru kritika na društvenim mrežama.

- Reklama -

Glumca su mnogi prozvali zbog sudjelovanja u takozvanom “sportswashingu”, terminu koji opisuje praksu korištenja sporta za popravljanje reputacije koju provode pojedinci, grupe, korporacije ili vlada neke države.

“Očito novac može sve kupiti”, “Grozno je vidjeti Morgana Freemana kako sudjeluje u sportswashingu”, “Zar Morgana Freemana nije briga za mrtve radnike migrante? Ili samo puno voli novac?”, “Reći ću nešto što sam mislio da nikad neću. J*** se, Morgan Freeman, jer radi novca radiš ovo”, “Jako me razočaralo vidjeti Morgana Freemana na ceremoniji otvaranja Svjetskog prvenstva. Kako može podržavati takvo kršenje ljudskih prava i pokvarene ljude koji ga plaćaju? Ima li morala ili mu je samo novac važan?”, samo su neke od brojnih kritika na Twitteru na glumčev račun, a jednim je detaljem i zabrinuo javnost.

Naime, Freeman se na pozornici pojavio s rukavicom na lijevoj ruci, a razlog zbog koje je nosi je teška saobraćajna nesreća koju je doživio 2008. godine i u kojoj je oštetio živce lijeve ruke. Hirurzi su pokušali Freemanu spasiti ruku, ali šteta na živcima bila je prevelika te mu je ruka ostala paralizirana.

“Pretrpio sam teško oštećenje živaca u ruci, ne mogu je pomaknuti”, kazao je Freeman 2010. godine za People.

Svrha rukavice koju često nosi je da stisne oštećeno tkivo i osigurava da se u njoj ne bi pretjerano nakupljala krv.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular