Tuesday, May 30, 2023
spot_img
HomeVIJESTISlučaj "Memić": U toku privođenja policajaca

Slučaj “Memić”: U toku privođenja policajaca

- Reklama -


Nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo istragu za ubistvo Dženana Memića uslijedila su privođenja policajaca koji se dovode u vezu sa ovim predmetom, potvrdio je za N1 Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Memić.

Feraget kaže da je akcija u toku.

“Privode se policajci koji se dovode u vezu sa ovim slučajem u okviru istrage Tužilaštva BiH”, kazao je za N1 Feraget.

- Reklama -

Također, Feraget dodaje da borba porodice Memić traje već sedam godina i da je konačno vrijeme da ovaj slučaj dobije epilog.

Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu za ubistvo Dženana Memića

Podsjećamo, pod lupom istražnih organa Tužilaštva BiH nalazi se i Dalida Burzić, sutkinja Suda BiH nekadašnja glavna sarajevska kantonalna tužiteljica koja je rukovodila ovom institucijom u vrijeme stradanja Dženana Memića. Sada je Ured disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH zatražio njenu suspenziju dok se ne okonča istraga u ovom predmetu.

Zatražena suspenzija Dalide Burzić, sutkinje Suda BiH

Tužilaštvo KS je u konačnici optužnicu za smrt Dženana Memića tretirao kao saobraćajnu nesreću što je pravosnažnom presudom odbačeno.
Potom je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za organizovani kriminal u ovom slučaju a na optuženičkoj klupi nalazi se i Alisa Mutap koja je tragične noći bila sa Dženanom i jedini svjedok događaja i koja od tada tvrdi da ima amneziju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular