Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeFILM I TVSnima se hrvatski film o gej partizanima, glumi i Emir Hadžihafizbegović

Snima se hrvatski film o gej partizanima, glumi i Emir Hadžihafizbegović

- Reklama -


Počelo je snimanje hrvatskog filma o gej partizanima pod nazivom “Atmosfera” u režiji i produkciji Anite i Ivone Juka. O glumačkoj postavi ne zna se mnogo, ali se zna da značajne uloge imaju bh. glumci Dado Topić i Emir Hadžihafizbegović.

Kako piše Nacional.hr, film „Atmosfera“ upravo se snima u Zagrebu i na Krku, a zapravo je pod naslovom „Moj privatni ratni zločinac“ trebao biti snimljen još prije nekoliko godina.

Hrvatski audiovizualni centar za ovaj film je još 2017. godine izdvojio oko pola miliona eura.

- Reklama -

Nije tada otkriveno mnogo o sadržaju filma, samo to da autorica dvije narativne linije, koje prikazuju nekoliko epizoda ratne svakodnevice na dubrovačkom području te lokalnu feštu koja se zbiva 25 godina kasnije, uokviruje i povezuje motivom osvete, moćne i krajnje neobične. Dakle, radnja filma se prema prvotnoj ideji trebala događati tijekom Domovinskog rata, a prema riječima Nacionalovih sugovornika upućenih u tematiku, trebala je uključivati dvojicu gej branitelja. No od toga se u nekom trenutku očito odustalo pa je ista tematika, o gej vojnicima, „prebačena“ u Drugi svjetski rat i film je dobio novi naziv „Atmosfera“.

O tom novome filmu, koji se upravo snima, svi šute, teško je doći do bilo kakve informacije. Nacional je od nekoliko osoba upućenih u tematiku i snimanje konkretnog filma doznao da se radi o partizanskom filmu o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu netko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular