Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeKOLUMNESrbi odlučili da uklone barikade na sjeveru Kosova, iz pritvora pušten Pantić

Srbi odlučili da uklone barikade na sjeveru Kosova, iz pritvora pušten Pantić

- Reklama -


Nakon sastanka s Kriznim stožerom s barikada na sjeveru Kosova predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priopćio je da su Srbi na njegov prijedlog prihvatili da uklone barikade, ali da ništa ne vjeruju Albinu Kurtiju i u slučaju nastavka uhićenja i progona postavit će barikade koje više neće biti sklanjane.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je naime u srijedu Srbe da se povuku s barikada na sjeveru Kosova nakon službenih izjava SAD-a i EU od kojih je dobio garancije koji se odnose na srpske zahtjeve.

“Ovo je naša mala pobjeda. Znam da nas čekaju novi problemi, ali svaki dan mira i stabilnosti je šansa za budućnost”, napisao je Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav.

- Reklama -

Dodao je kako Srbi s Kosova ne vjeruju kosovskim institucijama.

Bivši prripadnik Kosovske policije, angažiran u Kosovskoj Mitrovici, Dejan Pantić također je stigao kući nakon 19 dana provedenih u pritvoru u policijskom punktu na administrativnom prelazu Jarinje, potvrdio je njegov sin Predrag Pantić.

On je za Kosovo online izjavio da se njegov otac osjeća dobro, ali da još uvek nisu stigli da sjednu i razgovaraju, te da im još uvek nije ispričao kako su ga tretirali poripadnici Kosovske policije.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je izjavila da puštanje Dejana Pantića u kućni pritvor nije politička odluka, te da tužilac koji je dao takav prijedlog treba da navede razloge, prenose tamošnji mediji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular