Tuesday, November 29, 2022
HomeVIJESTISrbija ne priznaje rezultate ruskog referenduma u Ukrajini

Srbija ne priznaje rezultate ruskog referenduma u Ukrajini

- Reklama -


Ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je u nedjelju kako Srbija, u skladu s Poveljom UN-a i principima i normama međunarodnog javnog prava, ne može prihvatiti rezultate referenduma u ukrajinskim regijama.

“S druge strane, to bi bilo potpuno suprotno našim državnim interesima, našoj politici očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i posvećenosti principu nepovredivosti granica”, rekao je Selaković na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Beta.

Na pitanje što podrazumijeva plan konsultacija s Ministarstvom vanjskih poslova Rusije koji je potpisan za vrijeme zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku, Selaković je kazao kako je riječ o nečemu što se potpisuje od 1996., dakle o tehničkoj stvari koja ove godine, pored toga što sadrži bilateralne i multilateralne konsultacije koje se tiču UN-a ne sadrži kao temu konsultacije sigurnosne politike.

- Reklama -

Selaković je istakao kako su pitanja u vezi s tim dokumentom traženje dovoljnog razloga da se Srbija napadne i da “pokuša da se disciplinira”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: