Sunday, March 26, 2023
spot_img
HomeKOLUMNESrbija: Roditelj u školu donio nalaz učenika koji je maltretirao profesoricu

Srbija: Roditelj u školu donio nalaz učenika koji je maltretirao profesoricu

- Reklama -


Roditelj jednog od učenika Tehničke škole u Trsteniku u Srbiji, prvi put se u ponedjeljak pojavio u školi, iako su ga pisanim putem ranije obavijestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu koji se dogodio sa nastavnicom engleskog jezika M.S.

Prema saznanjima Nova.rs, školi je priložio izvještaj o psihičkom stanju svoga sina.

“Direktor nas je informisao da je roditelj donio nekakvu ljekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dijete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz djetinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo”, kaže jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za Nova.rs.

Maltretiranje nastavnice u Trsteniku: Profesori će glasati o isključenju učenika

- Reklama -

Direktor škole Milan Glidžić nije odgovorio na pitanje kakvu je dokumentaciju ovaj roditelj dostavio. Samo je rekao da se na Facebook stranici škole može pročitati saopćenje nastavničkog kolektiva Tehničke škole iz Trstenika.

Sutra, u srijedu, očekuje se zasijedanje Disciplinske komisije, gdje bi učenik, u prisustvu roditelja, trebalo da se izjasni o slučaju. Tek nakon toga, Nastavničko vijeće izjasnit će se o tom slučaju.

U ponedjeljak je održana sjednica Nastavničkog vijeća na kojoj je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje, kao i da se o prijedlogu komisije u vezi sa drugom dvojicom učenika odlučuje krajem sedmice, u četvrtak ili petak.

“Čeka se prijedlog Disciplinske komisije i ta procedura mora da se ispoštuje”, kazao je izvor iz škole.

Slučaj škola Trstenik: “Nastavnicu djeca toliko maltretirala da je dala otkaz”

Podsjetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odjeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorici M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima.

Odnosno, incident je uživo prenošen na Instagram storyju u jednom, a viber porukama dijeljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorica pala na pod, učenici su se smijali.

Profesorica engleskog jezika M.S. iz Trstenika koja je bila žrtva maltretiranja na času, rekla je za Nova.rs da je doživjela preveliki stres, i da još nije potpuno svjesna šta joj se dogodilo.

“Još sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, vjerujte da nisam ni bila svjesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo. Bilo me je sramota šta sam doživjela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla je profesorica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular