Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeKOLUMNESrbija: Učenicima koji su maltretirali profesoricu prijeti isključenje iz škole

Srbija: Učenicima koji su maltretirali profesoricu prijeti isključenje iz škole

- Reklama -


Protiv tri učenika Tehničke škole u Trsteniku (Srbija) pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak zbog incidenta, koji se dogodio u učionici škole 9. novembra. Učenici su izmakli profesorici stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobitelom i smijali se. Učenici iz Trstenika mogu biti isključeni iz škole, a odluka će biti u srijedu.

“Kolegicu sam zatekao iste večeri u hitnoj sa sinom i čuo šta se i kako desilo. Srećom nije imala fizičke povrede. Učenici nisu bili poznati po većim prekršajima. Za ovako nešto, ne. Trideset godina radim u ovoj školi i do sada se nije ništa slično dogodilo. Postoji mogućnost da budu isključeni iz škole, ali oni su napravili veći prekršaj. Nastavničko vijeće će u narednu srijedu donijeti disciplinsku odluku“, kazao Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku, piše nova.rs.

Slučaj se odigrao u odjeljenju trećeg razreda tokom šestog časa. Prijavljen je policiji i Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

- Reklama -

Učenik je došao iza profesorice koja je sjedila. Ona mu je rekla da nije kulturno stajati nekome iza leđa. Odmah zatim, učenik je izvukao stolicu i nastavnica je pala na pod.

Užasne scene u školi u Srbiji: Učenici se iživljavaju nad profesoricom i snimaju

Nakon toga, na snimku se čuje neprijatno smijanje u učionici. Cijeli događaj je “uživo” prenosio na društvenoj mreži drugi učenik, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se drugi učenik, koji je svoj snimak dijelio na “viberu”.

“Dvojica učenika su maloljetni, dok je jedan punoljetan. Sa roditeljima je obavljen razgovor. Poslani su im pisani pozivi i oni su blago rečeno, zgroženi. Jedan roditelj se nije odazvao. Vjerovatno nije vidio poziv. Snimak se pojavio iste večeri, oko 23:30 sati. U prvi mah sam bio šokiran. Nisam znao šta i kako da razmišljam. Preduzimamo sve mjere u borbi protiv nasilja. Edukujemo nastavnike i idemo na seminare“, objašnjava Glidžić.

Maltretirana profesorica je trenutno na bolovanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular