Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeKOLUMNESrbijanski ambasador persona non grata u CG, on i dalje prisustvuje događajima

Srbijanski ambasador persona non grata u CG, on i dalje prisustvuje događajima

- Reklama -


Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je da je ovaj vladin resor tražio da se bivši ambasador Srbije Vladimir Božović udalji, a zatim da mu se promptno zabrani ulazak u Crnu Goru nakon što je prisustvovao svečanosti organizovanoj povodom posjete patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija Herceg Novom u okviru proslave 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina.

“Ministarstvo spoljnih poslova je već dva puta tražilo od ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima”, napisao je Krivokapić na Twitteru.

MVP je Božovića u novembru 2020. proglasilo za personu non grata, medjutim Božović i dalje prisustvuje javnim događajima i predstavlja se kao ambasador.

- Reklama -

“Prvi put smo reagovali prije tragedije na Cetinju i tražili njegovo trajno udaljenje, a onda i nakon sramotnog obraćanja predsjedniku države povodom tragedije na Cetinju, kada smo uputili urgenciju MUP-u i tražili promptnu zabranu ulaska u Crnu Goru. Reakcija MUP-a je izostala, a lažni srpski ambasador nastavlja sa provociranjem naočigled svih. Podsjećamo da je MUP ažuran kad tuži ministra vanjskih poslova povodom događaja na Cetinju 5. septembra, koji je već dva puta dao iskaz u Osnovnom sudu.To očigledno govori o posvećenosti vladavini prava, evropskoj i političkoj orijentaciji MUP-a”, napisao je Krivokapić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular