Tuesday, May 30, 2023
spot_img
HomeGLOBUSŠta nije uredu sa prstima novog kralja? Svi već brinu za Charlesovo...

Šta nije uredu sa prstima novog kralja? Svi već brinu za Charlesovo zdravlje

- Reklama -


Princ Charles je sada britanski kralj Charles III, a cijeli svijet s puno pažnje gleda prve dane njegove vladavine. Ponovo su u centru pažnje glasine o njegovom zdravlju, zbog toga što su mu u nekoliko prilika prsti bili vidno otečeni.

Spekulacije o prstima 73-godišnjeg kralja rasplamsale su se prošle godine, kada je fotografija na kojoj drži kriglu piva u južnom Londonu pružila pogled na njegove natečene ruke.

Međutim, Charles se zapravo šali na račun izgleda svojih prstiju.

- Reklama -

U pismu prijatelju nakon rođenja princa Williama u šali je rekao da ima “prste kao kobasice“.

“Ne mogu da vam kažem koliko sam uzbuđen i ponosan. On zaista izgleda iznenađujuće lijepo i ima prste poput kobasica kao i ja“, kako je citirano u biografiji “Charles, čovjek koji će biti kralj”, Howard Hodgsona.

Od tada, prsti i ruke kralja Charlsa postali su najčešće guglani termini u vezi s kraljevskom porodicom u Velikoj Britaniji.

Otečeni prsti Charlesa mogu biti posljedica mnogih zdravstvenih tegoba, od privremenog zadržavanja tečnosti do artritisa. Iako nije potvrđeno da novi britanski kralj pati od nekog oblika artritisa, drugi su primijetili da su mu ruke posebno otečene kada putuje u inostranstvo u toplije podneblje.

I na Twitteru se razvila polemika da li je kralj Charles zdrav, pa su tako neki objavljujući fotografije njegovih natečenih prstiju poručili da to može biti indikacija da ima srčanu bolest.

Još 2020. godine jedna je korisnica na Twitteru napisala da su joj, gledajući Charlesa na TV-u, pažnju odvraćali njegovi natečeni prsti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular