Thursday, March 30, 2023
spot_img
HomeFUDBALŠta se dešava?: Velež objavio jedno, NS BiH drugo u vezi sa...

Šta se dešava?: Velež objavio jedno, NS BiH drugo u vezi sa odlukom CAS-a

- Reklama -


Konfuzija je prava riječ koja opisuje današnja saopštenja FK Velež i Nogometnog saveza BiH. Prvo je Velež objavio na zvaničnoj stranici da je Sud za sportsku arbitražu (CAS) ukinuo suspenziju Šemsudinu Hasiću, a onda je poslije dva sata krovna kuća bh. fudbala objavila da to nije tačno, te da je CAS odbacio žalbu Veleža.

Danas je u NS/FS BiH dostavljena odluka Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) iz Lozane, po žalbama FK „Velež“ Mostar i Šemsudina Hasića na odluke Apelacione komisije NS/FS BiH.

“Rješavajući predmet, a u okviru svojih nadležnosti, Međunarodni arbitražni sud za sport u Lozani je donio odluku kojom se žalba FK „Velež“ Mostar odbacuje u cijelosti. Šemsudin Hasić se kao odgovorna osoba u klubu proglašava krivim zbog kršenja člana 59. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH, te se obavezuje platiti novčanu kaznu u iznosu od 2.000 KM” navode iz NS BiH i dodaju:

- Reklama -

“Troškove arbitražnog postupka po žalbi na odluku Apelacione komisije NS/FS BiH u cijelosti snosi FK „Velež“ Mostar. Klub je dužan uplatiti novčani iznos od 2.500 CHF na račun NS/FS BiH. Međunarodni arbitražni sud za sport je u cijelosti odbacio zahtjeve Šemsudina Hasića i FK „Velež“ Mostar za finansijsku odštetu” zaključili su iz saveza.

Printscreen

CAS ukinuo suspenziju Šemsudinu Hasiću, predsjedniku Veleža

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular