Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeFUDBALStadiona Veleža spreman za utakmice, Zrinjski se nada od marta (VIDEO)

Stadiona Veleža spreman za utakmice, Zrinjski se nada od marta (VIDEO)

- Reklama -


Prije nekoliko dana uspješno su završeni radovi na travnjaku stadionu Rođeni u Mostaru.

Počeli su još 13 juna, a rok za završetak radova bio je dva mjeseca. Tako su rokovi probijeni za četiri mjeseca. Ipak, nakon provjere nadzornih organa iz Veleža ističu kako je stanje korektno, te da je stadion spreman za mečeve Veleža.

- Reklama -

“Svi znamo koliko je to trajalo nekoliko mjeseci, ta priča, kako je urađeno i na koji način. Ovo što sada vidimo je dosta korektno. Nazorni organ je bio prošle sedmice. Bili smo s njima i oni su vrlo zadovoljni sa sanacijom. Kako predviđena i urađena. Ako Bog da, ovaj teren je u funkciji od 18. februara, kada će Velež odigrati prvi meč” ističe predsjednik FK Velež Mostar Senad Kevelj u razgovoru za N1.

S druge strane prije nekoliko dana počeli su radovi i na drugom kraju Mostara, na stadionu Zrinjskog – Pod Bijelim Brijegom. Radnici su uklonili dijelove travnjaka, te ih premjestili u kampus u Rodoču. U Zrinjskom vjeruju da će sve biti gotovo do sredine marta.

“Uistinu vrerujemo da kod nas neće biti toliko kašnjenja. I izvođač radova sada ima više iskustva. S obzirom na neka vremenska ograničenja, tehnička i logistička, za razliku od drugih stadiona, nama je otežavajućio faktor vrijeme, jer radimo u zimskim mjesecima. Ali iskreno vjerujem da sredinom ožujka možemo da dobijemo teren na upotrebu” rekao je za N1 Mario Pandža, portparol HŠK Zrinjski Mostar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake
- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular