Monday, December 5, 2022
HomeSHOWBIZStara ekipa na okupu: Colin Farrell i Brendan Gleeson na "Ostrvu duhova"

Stara ekipa na okupu: Colin Farrell i Brendan Gleeson na “Ostrvu duhova”

- Reklama -


Reditelj Martin McDonagh u crnoj komediji i drami ponovo je okupio irske glumce Colina Farrella i Brendana Gleesona.

Smješten i snimljen na otoku na zapadnoj obali Irske, film prati dva dugogodišnja prijatelja Padraica, kojeg tumači Colin Farrell, i Colma, čiji je lik utjelovio Brendan Gleeson, koji su se našli u bezizlaznoj situaciji nakon što je Colm iznenada odlučio okončati njihovo prijateljstvo. Zbunjeni i očajni Padraic pokušava da povrati prijateljstvo koje je zarobljeno i izgubljeno u maloj i učmaloj otočnoj zajednici. Ali, kada Colm iznese ultimatum, događaji počinju eskalirati, a posljedice su šokantne.

Reditelj Martin McDonagh, koji je poznat po ostvarenju “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, ponovio je glavne muške uloge koje su se pokazale veoma uspješnim u njegovom filmu “In Bruges” te su Colin Farrell i Brendan Gleeson doprinijeli vjerdostojnosti ovoj irskoj drami s elementima komedije svojim potpuno oprečnim likovima.

- Reklama -

“Oduvijek sam želio ponovo okupiti Colina i Brendana da urade nešto novo, ali da to bude sasvim drugačije od filma “In Bruges” koji smo radili prije 14 godina. Istovremeno nisam želio ne razočarati fanove tog filma, nego da uradimo nešto malo čudnije, možda malo tužnije te da bude podjednako smiješno. Priča o raskidu, iskreno, bila je prvobitna ideja”, rekao je McDonagh.

Film je imao uspješnu premijeru na prošlomjesečnom Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je Farrell dobio nagradu za najboljeg glumca, a McDonagh trofej za najbolji scenarij, što je pokrenulo glasine da bi film mogao osovojiti i Oskara. “Duhovi ostrva” u kojem također igraju Barry Keoghan i Kerry Condon, 21. oktobra bit će prikazan u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Irskoj, a domaća publika film može očekivati početkom naredne godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: