Sunday, December 10, 2023
spot_img
HomeVIJESTIStranka za BiH predstavila kandidate na izborima iz Kantona Sarajevo

Stranka za BiH predstavila kandidate na izborima iz Kantona Sarajevo

- Reklama -


Stranka za Bosnu i Hercegovinu večeras je u Sarajevu predstavila kandidate na predstojećim općim izborima iz Kantona Sarajevo za Skupštinu KS, iz dvije izborne jedinice za Parlament Federcije BiH i Parlament BiH izborna jedinica koja obuhvata Sarajevo.

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić kazao je da ima više ovakvih skupova širom BiH, te da sa prvim danom kampanje kreću iz svih krajeva BiH, onako kako to nalažu izborna pravila.

U svom obraćanju Efendić je naveo da je prošlo 27 godina od završetka agresije i potpisivanja Dejtonskog sporazuma, ali da se u BiH i danas osjećaju posljedice, svaga toga što se desilo.

- Reklama -

“Imali smo jedan period ubrzane poslijeratne obnove, naročito infrastrukture, može se reći da je zemlja obnovljena nakon agresije u fizičkom smislu, ali nažalost, drušvo i institucije nisu obnovljene do danas i mi teško živimo u jednom sistemu. Dugo vremena nakon agresije postojala je nada, vjera de će sutra biti bolje, ali zbog onog što se dešava proteklih desetak godina, polako se izgubila i nada.To je obeshrabrujući momenat za cijelu našu državu”, naveo je Efendić.

Prema njegovim riječima, u vremenu koje je pred nama možda jedina nada za BiH je Stranka za BiH.

“Neće se desiti oporavak društva dok se ne pojavi politička snaga i organizacija koja će to društvo oporaviti. Nakon Kongresa Stranke za BiH, koji je održan u novembru prošle godine, obnovili smo infrastukturu širom BiH, nakon jednog preioda stagnacije. Na ovim izborima nastupamo u osam kantona, u FBiH stranka ima svoje liste, 11 izbornih jednica, od ukupno 12, za Parlament Federacije, te u manjem bh. entitetu kao dio koalicije. U dva kantona imamo koaliciju u Hercegovačko-neretvanskom kantonu sa Platformom za progres i u Unsko-sanskom kantonu sa Strankom penzionera. Za državni nivo u svih pet izbornih jednica Stranka za BiH nastupa sa kandidatima i listama”, kazao je Efendić.

Smatra da je Stranka za BiH spremna, ukoliko dobije podršku građana, preuzeti odgovornost i voditi Kanton Sarajevo i od njega napraviti metropolu i lokomotivu razvoja cijele države.

“Sa Strankom za BiH možemo da promijenimo ukupni ambijent u društvu i krenemo pravcem razvoja i budemo ponosni na naš Kanton i našu zemlju”, poručio je Efendić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular