Sunday, September 24, 2023
spot_img
HomeGLOBUSStravične poplave u Australiji, uvedeno vanredno stanje (VIDEO)

Stravične poplave u Australiji, uvedeno vanredno stanje (VIDEO)

- Reklama -


Tropski ciklon Ellie donio je obilnu kišu na zapadni dio kontinenta, obuhvativši područje gotovo tri puta veće od Ujedinjenog Kraljevstva.

Među najgore pogođenim lokacijama je Fitzroy Crossing, gradić od 1300 stanovnika, gdje su se potrebne zalihe dopremale helikopterom, s obzirom da je zbog poplava bio odsječen od ostalih gradova u regiji.

Vlada predvođena Laburistima ”konstruktivno surađuje” s vlastima u Zapadnoj Australiji na saniranju posljedica u regiji s malom gustoćom naseljenosti, rekao je premijer Albanese.

- Reklama -

“Ove poplave imaju razarajući učinak na mnoge od zajednica koje ovdje žive i koje će teško ovo podnijeti, a resursa nema dovoljno”, izjavio je premijer novinarima u Geelongu, saveznoj državi Victoria.

Na snimku koji je objavljen na Twitteru, vidi se kako voda nosi sve pred sobom, pa i životinje. Upozoravamo da je snimak uznemirujući.

”Moja vlada stoji na raspolganju, spremna je omogućiti bilo kakvu pomoć koje je potrebna”, dodao je.

Prema informacijama civilnih službi Zapadne Australije, nacionalne obrambene snage pomažu poplavom pogođenim stanovnicima te ih pomoću helikoptera odvode na sigurnija mjesta.

Australski meteorološki zavod izvijestio je da na kontinentu više nema loših vremenskih uvjeta, ali će se “nastavljau pratiti situaciju, a ako bude potrebno, izdat će daljnja upozorenja”.

Izvanredno stanje na sjeverozapadu zemlje dolazi nakon čestih poplava na istoku Australije u posljednje dvije godine

Neke su regije od prošle godine pretrpjele četiri velike krize s poplavama izazvne obilnim oborinama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular