Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeKOŠARKASuspendovana velika NBA zvijezda: Užasnuti smo, ne želimo da ga povezuju sa...

Suspendovana velika NBA zvijezda: Užasnuti smo, ne želimo da ga povezuju sa nama

- Reklama -


Brooklyn Netsi odlučili su da suspenduju Kyrieja Irvinga zbog promocije filma sa antisemitskim sadržajem.

Naime, priznao je Irving u srijedu da je promocija ovog filma na njegovim profilima imala “negativni utjecaj” na jevrejsku zajednicu, pa je obećao da će donirati pola miliona dolara organizacijama koje rade na iskorjenjavanju mržnje i razvijanju tolerancije.

To klubu nije bilo dovoljno, pa je Brooklyn odlučio da ga suspenduje na pet utakmica (u tom periodu neće biti plaćen), te dodao u saopštenju da su “zaprepašteni činjenicom da je propustio nedvosmisleno da kaže da nema antisemitske statvove, te trenutno nije podoban da se povezuje sa Brooklyn Netsima”.

- Reklama -

Zapravo se iza kulisa može čuti da je razlog zapravo što je Irving odbio da se javno izvini kao što je to od njega direktno zahtijevao Adam Silver, komesar NBA lige.

“Užasnuti smo. Trenutno nije podoban da ga povezuju sa Brooklyn Netsima”, stajalo je u saopštenju.

Irving je na Twitteru i Instagramu objavio poster filma “Hebrews to Negroes: Wake Up Black America”. Film je režirao Ronald Dalton Junior, a radi se o dokumenarcu koji obrađuje istoiomenu knjigu iz 2015. godine (film izašao 2018.), a između ostalog stoji da su “mnogi poznati visokorangirani Jevreji priznali da su poštovali Sotonu ili Lucifera”.

“Svjestan sam negativnog uticaja moje poruke na jevrejsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to. Ne vjerujem da je bilo šta što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela. Nisam namjeravao da naudim nijednoj grupi, rasi ili vjeri, samo želim biti svjetionik istine i svjetla”, poručio je Irving u srijedu, iako je isprva branio svoje pravo na objavu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular