Ministarstvo spoljnih poslova Srbije objavilo je danas da su Twitter nalozi ambasada Republike Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Кuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži.

U saopštenju Ministarstva navodi se da ne žele da ulaze u poslovnu politiku kompanije Twitter, ali da žele da ukažu na to kako, prema njihovim rječima, nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način.

„Pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimjeren. Republika Srbija je zemlja čije je strateško opredjeljenje članstvo u Evropskoj uniji, i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim evropskim standardima. Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisano na jednoj društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se kompaniji „Twitter“ sa zahtjevom da nalozi naših diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su “izrazili nadu” da blokada Twitter naloga diplomatsko-konzularnih predstavništava nije dio pokušaja da se “Srbija spriječi i ućutka u borbi za istinu”, prije svega o situaciji na Кosovu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime