Monday, September 25, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLESutra kreće retrogradni Merkur: Koja velika promjena čeka vaš znak?

Sutra kreće retrogradni Merkur: Koja velika promjena čeka vaš znak?

- Reklama -


Ako se već osjećate umorno i dezorijentisano – kao da jednostavno niste svoji – postoji velika šansa da je krivac retrogradni Merkur.

Ovaj retrogradni Merkur će trajati oko tri sedmice, a moguće da će probuditi nerazjašnjenu dramu iz vaše prošlosti. Može se očekivati povećanje kašnjenja, frustracija, pogrešnih komunikacija, pa čak i tehnoloških nezgoda, piše Style Caster.

Kada je Merkur retrogradan, planovi se izjalove, tako da nije najidealnije vrijeme za potpisivanje ugovora ili donošenje odluka koje mijenjaju život. Po istom principu, to ne znači da treba da živite u strahu, jer ponekad zaista nemate izbora osim da uradite stvari na svoj način.

- Reklama -

Evo kako će retrogradni Merkur utjecati na svaki znak.

Ovan

Vreijme je da nakratko ostavite po strani svoju takmičarsku ličnost, jer Merkur retrogradira kroz vašu 10. kuću karijere od 29. decembra. To će vjerovatno kočiti neke od vaših profesionalnih planova, posebno ako su bili na klimavim nogama. Vrijeme je da razmišljate van okvira kada je u pitanju rješavanje problema u vezi sa poslom, jer ne možete uvijek da se oslonite na nekoga da to uradi umjesto vas.

Od 18. januara, imaćete mnogo bolje razumijevanje o tome koji ste sledeći korak u karijeri spremni da napravite. Ostanite skromni, jer svako ima nešto što je morao da nauči tokom ove retrogradnosti.

Bik

Merkur se od 29. decembra kreće retrogradno u vašoj devetoj kući putovanja i ekspanzije. To bi moglo da vas odvede na neočekivani put. Čak iako nemate pojma gde se nalazite, život nije zamišljen da se uvijek živi po pravilima – ima način da vas vrati kući baš kada mislite da ste potpuno skrenuli sa kursa.

Poslije 18. januara, možda ćete osjetiti da vam se vraća osjećaj pravca, posebno ako se fokusirate na ono što vas zanima i u šta vjerujete.

Blizanci

Moraćete da izmirite dugove. Na kraju krajeva, Merkur će 29. decembra stati retrogradno u vašoj osmoj kući transakcija, što može dovesti do nekih finansijskih zagonetki koje i dalje zahtijevaju vašu pažnju. Međutim, ova retrogradnost također može imati manje veze sa novcem, a više sa procesom prepuštanja i nastavljanja dalje.

Kada se retrogradni Merkur završi 18. januara, bit ćete u boljoj poziciji da postavite granice i izlečite se od gubitaka koje ste doživeli tokom 2022. Ne brinite – 2023. je puna potencijala za vas.

Rak

Pripremite se da duboko zaronite u svoje odnose. Vrijeme je da proijcenite svoje celokupno razumijevanje harmonije i zajedništva, jer će Merkur 29. decembra stati retrogradno u vašoj sedmoj kući partnerstva. To može izazvati traumu slomljenog srca.

Od 18. januara, probleme u komunikaciji sa vašim ljubavnim i poslovnim partnerima bit će lakše riješiti. Možda ćete se pomiriti sa određenim vezama koje ste spremni da napustite.

Lav

Kada retrogradni Merkur počne 29. decembra, to će označiti početak velikog remonta. Vrijeme je da analizirate navike na koje se oslanjate i rutine koje vas vode kroz dan. Da li vam donose osjećaj postignuća, a da ne iscrpljuju vašu energiju do kraja?

Poslije 18. januara, možda ćete biti produktivniji – a tada je pravo vrijeme i da uzmete odmor. Nemojte previše razmišljati o procesu, jer sve počinje korak po korak.

Djevica

Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da će ova retrogradnost sigurno uticati na vas na žestokom nivou. Kada počne 29. decembra, stacioniraće se u vašoj petoj kući zadovoljstva, požude i kreativnosti, što bi moglo da umanji strast u vašoj trenutnoj vezi. Međutim, postoji velika šansa da se ponovo povežete sa starim ljubavnikom, što će vas podsjetiti na osjećaj koji vam je nedostajao.

Poslije 18. januara postoji šansa da se zaljubljujete u nekog novog ili poboljšate romantiku u vezi.

Vaga

Stižu problemi u porodičnom okruženju. Da li se vi i vaši rođaci suočavate sa nesporazumom? Kako Merkur 29. decembra bude retrogradan u vašoj četvrtoj kući doma i porodice, to će vas ohrabriti da izliječite svoj odnos.

Od 18. januara možda ćete naći snage da riješite sukobe u svojoj porodici i postavite granice. Na kraju krajeva, bavljenje porodičnim pitanjima može biti iscrpljujuće, ali važno je zapamtiti da imate svu moć da stvorite dom i porodicu svojih snova. Sve počinje sa vašom hrabrošću da promijenite stvari.

Škorpija

Zapamtite da razmislite pre nego što progovorite, Škorpije. Na kraju krajeva, ova retrogradnost će se desiti u vašoj trećoj kući komunikacije, što bi moglo dovesti do razgovora koji se nisu završili u najboljem redu. Glavna stvar koju treba da zapamtite je da triput proverite svu korespondenciju i da napravite rezervnu kopiju važnih dokumenata, jer tehničke greške mogu biti neizbježne.

Dozvolite ovom retrogradnom Merkuru da vam pokaže kako da pronađete prave riječi da kažete ono što želite i podstakne vas da komunicirate sa namerom. Na kraju krajeva, sve je u vašem pristupu!

Strijelac

Upravo ste stigli do kraja sezone Strijelca, što znači da ste mnogo razmišljali o tome koliko ste se razvili kao osoba tokom prošle godine! Međutim, pošto Merkur 29. decembra bude retrogradan, to će dovesti u pitanje vaše cjelokupno samopoštovanje. Međutim, također će vas natjerati da ponovo razmislite o tome sa čime ste izabrali da uskladite svoje vrijednosti.

Kada Merkur prođe 18. januara, finansijska pitanja će početi da se rješavaju sama od sebe, posebno ako ste radili na izlječenju vašeg odnosa sa novcem. Zapamtite – ako vjerujete da ga ne zaslužujete ili ga nikada nećete imati, postaje mnogo teže videti finansijske mogućnosti kada su pred vama!

Jarac

Spremite se, Jarčevi, jer ovaj retrogradni Merkur ima vaše ime (bukvalno). Odvijajući se u vašoj prvoj kući sopstva, Merkur će 29. decembra stati retrogradno, a iskustvo bi moglo da dovede do potpune ponovne procjene sebe. Ko ste vi zapravo? Vrijeme je da se sjetite osobe koja ste oduvijek bili, posebno ako ste tu osobu „ugasili“ zarad tuđih potreba.

Poslije, 18. januara, možda ćete se osjećati kao druga osoba (ili barem iskrenija verzija osobe koja već jeste). Nemojte se plašiti da pogledate unutra tokom ove retrogradnosti.

Vodolija

Pripremite se da duboko zaronite u svoju psihu, Vodolije. Na kraju krajeva, Merkur je stacioniran retrogradno u vašem duhovnom 12. polju od 9. decembra, što bi vas moglo baciti u borbu sa nekim od vaših unutrašnjih demona. Međutim, vaša volja za uspjehom je jača od svih strahova koje možda imate, posebno kada su vaše emocije i vaša najmotivišuća snaga.

Kada retrogradni Merkur prođe 18. januara, možda ćete se osjećati kao da se budite iz dugog sna ispunjenog usponima i padovima. Možda ćete se osećati odmornije, kao da je vaša podsvijest konačno dobila priliku da se odmori od svih stresova koje ste pretrpjeli tokom prošle godine.

Ribe

Merkur se retrogradno stacionira u vašoj 11. kući zajednice 29. decembra, zbog čega ćete možda ostaviti osećaj da napuštate zabavu iako ste tek stigli. Ako ste u sukobu sa svojim prijateljima, možda je vrijeme da komunicirate i dođete do korijena onoga što je pošlo naopako. Na kraju krajeva, možda će imati nešto da vas nauče.

Od 18. januara ćete imati pozitivniji i zdraviji stav prema svojim prijateljima. Također stvarate prostor za nove ljude da uđu u vaš svijet. Spremite se za sve nove prijatelje koje ćete steći 2023. godine!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular