Monday, December 5, 2022
HomeOSTALI SPORTOVISutra počinje 11. "Simposar", košarkaške i fudbalske legende u Sarajevu

Sutra počinje 11. “Simposar”, košarkaške i fudbalske legende u Sarajevu

- Reklama -


Sutra počinje 11. po redu Simposar, simpozij koji okuplja neke od najvećih sportskih legendi iz cijelog regiona u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ove se godine osnivač Sabahudin Topalbećirević potrudio da se u Sarajevu raspravlja o nekim od ključnih i najzanimljivijih sportskih tema, a svoja mišljenja i iskustva imat će priliku podijeliti gosti koji će ovećati ovogodišnji simpozij.

Neven Spahija, Predrag Pašić i Vladimir Petrović Pižon centralne su figure “Simposara 2022”, a svi kažu da su rado došli u glavni grad BiH.

- Reklama -

“Sarajevu se uvijek rado vraćam i mnogo lijepih utakmica sam odigrao u ovom gradu. Hvala vam na pozivu. Radim trenutno u Zvezdi i ljudi iz kluba su me pustili dva dana kako bih prisustvovao”, rekao je Petrović.

Košarkaški stručnjak Neven Spahija također se raduje boravku u Sarajevu.

“Baho me pozvao jer je vidio da nemam angažman ove godine i svakako kada dođem u ovaj grad, vodič mi ne treba. Samo se nadam da će nam dati malo više slobodnog vremena”, rekao je košarkaški stručnjak iz Hrvatske.

Domaća legenda je Predrag Pašić, koji se javnosti obratio kritikom glavnom gradu Sarajevu.

“Nisam zadovoljan koliko ovaj grad ne poštuje dovoljno ljude koji su ih zadužili u svim oblastima, ne samo fudbala i sporta, nego i drugih oblasti”, rekao je popularni Paja.

Svečana ceremonija otvaranja na rasporedu je u četvrtak, 13.10.2022.godine u Gradskoj vijećnici od 18:30, kada je planirana i dodjela nagrada za životno djelo i vrhunska sportska dostignuća.

Također, sudionici ovog događaja govorit će o životu, liku i djelu nogometne legende Ivice Osima koji nas je napustio 1. maja ove godine.

U radnom dijelu Simposara planirane su tri panel diskusije drugog dana simpozija u hotelu Evropa od 11:00 – 19:00.

· U susret FIFA Svjetskom prvenstvu „Katar 2022“ (učesnici predstavnici nogometnih/fudbalskih saveza iz regiona)

· Nogometni/fudbalski razgovori – 30 godina UEFA Lige prvaka (učesnici brojni istaknuti igrači i treneri iz BiH i regiona)

· Košarkaški razgovori – Eurobasket 2022 (posebni gosti Svetislav Pešić i Neven Spahija)

“Simposar” je najveći regionalni sportski simpozij koji je u Sarajevo u prethodnoj deceniji doveo najveće sportske zvijezde.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: