Thursday, February 9, 2023
spot_img
HomeKULTURASutra počinje Jazz Fest Sarajevo, sudjeluju muzičari sa četiri kontinenta

Sutra počinje Jazz Fest Sarajevo, sudjeluju muzičari sa četiri kontinenta

- Reklama -


Međunarodni muzički festival Jazz Fest Sarajevo 2022 počinje u srijedu 9. novembra. Do 12. novembra festival će u Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, Ateljeu Figure i Jazzbini predstaviti različite međunarodne i bosanskohercegovačke projekte u kojima sudjeluju muzičari sa četiri kontinenta.

Jazz Fest Sarajevo 2022 u 20.00 u Narodnom pozorištu otvara Mark Eliyahu. Ovaj je muzičar međunarodni ugled stekao fascinantnim i uzbudljivim kompozicijama prepoznatljive autorske poetike. Eliyahu je virtuozni instrumentalista i karizmatičan izvođač čiji nastupi oduševljavaju publiku širom svijeta. Bit će ovo njegov prvi nastup u našoj zemlji.

Istu večer i Sarajevo Jazz Guerrilla premijerno predstavlja na Jazz Festu svoj prvi album objavljen ove godine. Guerrila u sastavu gitarista Dino Šukalo, basista Edvin Hadžić, pijanista Adis Sirbubalo, bubnjar Amar Češljar, uz instrumentaliste i vokaliste Aidu Mušanović Arsić i Narcisa Zečića, nastupit će sa gostima iz Srbije, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na sceni Narodnog pozorišta pridružit će im se pjevačica Bojana Stamenov, trubač Miron Rafajlović, saksofonista Kiril Kuzmanov i Helem Nejse.

- Reklama -

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti u Box Officeu Jazz Festa, La Benevolencija 14, svaki dan od 11.00 do 19.00, kao i 60 minuta prije početka koncerta u Narodnom pozorištu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake






Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular