Monday, December 5, 2022
HomePOČETNASve ste probali, a komarci vam i dalje dosađuju? Isprobajte ovu kombinaciju

Sve ste probali, a komarci vam i dalje dosađuju? Isprobajte ovu kombinaciju

- Reklama -


Valja znati da kukci vole prljavija okruženja, posebno ih privlači miris hrane. Stoga kuhinju treba držati čistom, a hranu pravilno skladištiti.

Ljeti je neizbježna pojava raznih insekata. No, zaboravite sprejeve i različita kemijska sredstva jer su opasna i za nas, okoliš, kućne ljubimce… Pokušajte s provjerenim eko-receptima, piše Living.hr.

Valja znati da kukci vole prljavija okruženja, posebno ih privlači miris hrane. Stoga kuhinju treba držati čistom, a hranu pravilno skladištiti. Tako izbjegavamo najezde mrava, žohara, muha…

- Reklama -

Drugo važno pravilo je – bolje spriječiti nego liječiti. Dakle, preduhitrimo ih! Kad otkrijte kolonu mrava, prvo detaktirajte otkuda dolaze, a onda njihov put pospite mljevenom kavom, s nekoliko kapi limuna ili cimetovog praha. Korisne su i kriške krastavca, paprike i sušene metvice.

Na prozorske daske i balkone postavite kore naranče ili limuna i napunite ih s klinčićima: miris koji se širi prostorom nama je ugodan, a većinu insekata odbija. Da biste se riješili komaraca maknite sve posudice (i druge različite predmete) u kojima se može zadržavati voda. Zasadite biljke koje ih tjeraju, primjerice, pelargonije, bosiljak i metvica…

Te biljke rastjerat će komarce, ali i brojne štetnike koji vole napadati vrt. Ne zaboravite eterično ulje citronele: razrijedite ga u vodi pa s dobivenim losionom poprskajte lončanice, prozorske klupice i, zašto ne i kožu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: