Friday, September 22, 2023
spot_img
HomeLIFESTYLEŠvicarsko selo plaća oko 60.000 eura da se preselite tamo, ali mnogi...

Švicarsko selo plaća oko 60.000 eura da se preselite tamo, ali mnogi odustanu kad vide uslove

- Reklama -


Ako se borite s troškovima života i sanjarite o idiličnom mjestu daleko od gradske vreve, selo Albinen u Švicarskoj možda ima rješenje koje će vam olakšati sve brige. Ovo prekrasno selo u planinskoj dolini nudi obiteljima priliku da zarade više od 50.000 funti (oko 58.000 eura) samo preseljenjem.

Nalazi se na planinskoj padini, 1300 metara iznad razine mora, s pogledom na snježno bijele vrhove. Albinen se suočava s problemom iseljavanja stanovništva u obližnje gradove, a broj stanovnika sela je s vremenom opadao. Krajem 2020. godine selo je imalo samo 243 stanovnika, i to je upravo ono što program koji je pokrenut 2018. godine želi promijeniti, piše Daily Mail.

Program je osmišljen kako bi zaustavio trend iseljavanja iz grada. Četveročlane obitelji koje se odluče preseliti dobit će 25.000 švicarskih franaka po odrasloj osobi i dodatnih 10.000 švicarskih franaka po djetetu, što ukupno čini više od 50.000 funti.

Ipak, postoje neki zahtjevi. Albinen traži osobe mlađe od 45 godina za stanovanje i zahtijeva švicarsko državljanstvo s dozvolom boravka C. Ako ste državljanin zemlje EU-a, SAD-a ili Kanade, možete dobiti dozvolu nakon pet godina života u Švicarskoj. Za druge zemlje, uključujući Veliku Britaniju, potrebno je živjeti u Švicarskoj neprekidno 10 godina.

- Reklama -

Također, morate živjeti u kući čija je vrijednost najmanje 200.000 švicarskih franaka (oko 209.000 eura) i ostati živjeti u Albinenu 10 godina. Ako napustite selo prije isteka tog roka, morat ćete vratiti isplaćenih 50.000 funti.

Unatoč strogim zahtjevima, Švicarska nudi jedan od najboljih obrazovnih sustava na svijetu, nisku stopu kriminala i visok očekivani životni vijek. Osim toga, čisti planinski zrak i predivna priroda čine Albinen primamljivim odredištem za one koji traže miran i idiličan život.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular