Monday, December 5, 2022
HomeKOŠARKATanjević: Od jedne pobjede reprezentacije građani su mjesec dana nasmijani

Tanjević: Od jedne pobjede reprezentacije građani su mjesec dana nasmijani

- Reklama -


Gost N1 bio je legendarni košarkaški trener Bogadan Tanjević. Komentarisao je veliku pobjedu BiH nad Francuskom u kvalifikacijama za Mundobasket, i prognozirao nastup BiH na predstojećem Eurobasketu koji počinje sutra.

Boša kaže da je pobjeda BiH u Skenderiji nad Francuzima ravna čudu.

“Objektivno, nisam očekivao pobjedu BiH protiv Francuske poznavajući kvalitet Francuza. Stojim pri stavu da su Francuzi kandidati za prvake Evrope.”

- Reklama -

Komentarisao je u susret BiH sa Crnom Gorom u Podgorici pred susret sa Francuzima u kojem je naš tim doživio težak poraz.

“Crna Gora je igrala odlično. U julskom dijelu kvalifikacija su također pobijedili Francusku. Male stvari na početku utakmice pokvare neophodni napor, odnosno mogućnost za vrhunski napor. U Sarajevu sa Francuskom je bio primjer kako se to radi. Vjerujem da bi u onakvoj atmosferi u dvorani Mirza Delibašić pobijedili bilo koju reprezentaciju pa i Crnu Goru”, kaže Tanjević.

Skenderija je “gorila” nakon utakmice BiH-Francuska

“BiH je neuređena država”

Boša je komentarisao i veoma tešku finansijsku situaciju u Košarkaškom savezu BiH.

“Zamislite reprezentaciju BiH da ne zna da li će im vlasnik hotela dozvoliti da tu borave jer nisu plaćeni torškovi. Veliki savezi imaju budžete milionske. Tu nema dilema da li će biti letova ili hotela, dvorana. Ovo što naši momci rade je nadnapor. To govori o neuređenoj državi. Najmanje je uređena od svih država bivše Jugoslavije, nažalost. U jednoj uređenoj državi sredstva trebaju biti raspoređena i da ne smije biti problema finansiranja. Od jedne pobjede reprezentacije građani žive sretno mjesec dana. Nasmijani su”, kaže Boša.

BiH će na Eurobasketu, koji počinje sutra, za protivnike imati Sloveniju, Francusku, Litvaniju, Njemačku i Mađarsku.

“Najteža nam je grupa, kao da je neko namjerno pravio. Ja se već sikiram zbog utakmice sa Mađarskom. Već je to šah i kako igrati tu utakmicu. Sa ostalim, pobjeda protiv jednog od njih je ravno čudesima. Ne vjerujem da možemo proći ovu grupu, ali momci trebaju da idu tamo srcem i da budu zajedno”, zaključio je Tanjević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: