Friday, March 31, 2023
spot_img
HomeFILM I TVTarik Filipovć se emotivnom porukom oprostio od Ćire Blaževića

Tarik Filipovć se emotivnom porukom oprostio od Ćire Blaževića

- Reklama -


Glumac i TV zvijezda, Tarik Filipović, na svom se Instagramu oprostio od Miroslava Ćire Blaževića koji je preminuo u 88. godini.

Mnoge poznate ličnosti širom regiona opraštaju se danas od legende domaćeg fudbala, a svoju je poruku ostavio i Tarik Filipović.

“Lafe moj, znali smo da igraš sudačku nadoknadu, ali sam se nekako nadao, poznavajući te dobro, da ‘Veliki sudac’ neće svirati kraj još dugo, dugo… 25 godina smo bili dio života jedan drugome i bio si uvijek radost, optimizam, energija, osmijeh… ‘Nismo mi samo prijatelji, mi smo rod! Ja sam ti bolan amidža, zvijezdo moja!’, tako si govorio, a baš i bijasmo kao strikan i netjak. Čudesna su ta mala mjesta kao Dolac kraj Travnika koji podari svijetu i nobelovca i ‘trenera svih trenera’”, napisao je glumac i voditelj ispod fotografije koju je podijelio na Instagramu te dodao:

“‘Onaj Mourinho, da se kao ja rodio u Travniku, taj do Vakufa ne bi dobacio! Donjeg!’. Kada si rezimirao svoj život, uvijek si naglašavo da je bio težak, prepun muke, tragedija, suza, gubitaka, ali svijet te doživljavao kao čisti, gorski potok, a koliko sam tvojih iskrenih suza vidio… Poklonio sam ti predstavu o tom istom životu, tvom, jedinstvenom i teško ponovljivom. Spomenik za života. I još mi odzvanja tvoj šapat ‘hvala ti sine što si me za života učinio besmrtnim’. Kada se bude snimao film o tebi, to će biti najduži naslov u historiji kinematografije ‘Gospodin, mangup, šarmer…’ ili samo ‘Ćiro’, jer takva dvojica ne postoje. Trudim se izbjeći patetiku na ovim poligonima za opraštanja od društvenih mreža, jer ja se ne opraštam, tu si, bit ćeš tu, uz kafu kod “Charlia” i dalje ću čekati da naiđeš pa da smijeh odzvanja Gajevom, i da pričamo o svemu što volimo, o fudbalu, Bosni, Hrvatskoj, Travniku, Zenici, Zagrebu… Mogli su te voljeti ili ne voljeti, ali niko nije mogao biti ravnodušan prema tebi, ja sam te baš volio. I dobit ćeš svoju ‘Ulicu klupa Miroslava Blaževića’ koju sam zamislio, gdje će se mladi ljubakati, penzioneri igrati šah i ‘tabirit’ politiku, neki turist ‘ubiti oko’, a tebi je klupa bila život… i igrat ću našu predstavu ‘Ćiro’ dok trajem i svaki pljesak bit će pljesak tebi, a zastor ne zatvaramo nikada…Tvoj Tarik”.

Oproštajne poruke Ćiri: “Neka te čuvaju anđeli ‘tata Ćiro’”

- Reklama -

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića za monodramu “Ćiro” koja je oduševila publiku širom regiona.

Spektakularnom monodramom, Tarik je publici dao uvid u svoj doživljaj duhovitog, osebujnog i neponovljivog fudbalskog trenera kakav je bio Ćiro. Njegove se rečenice citiraju, a njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv lični pečat. Preminuo je nakon duge bitke s teškom bolesti – dan prije 88. rođendana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular