Tuesday, September 26, 2023
spot_img
HomeVIJESTITegeltijina poruka Komšiću i Džaferoviću: Dobre stvari ne mogu se zaustaviti

Tegeltijina poruka Komšiću i Džaferoviću: Dobre stvari ne mogu se zaustaviti

- Reklama -


Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da proces pristupanja BiH “Otvorenom Balkanu” blokiraju dva člana Predsjedništva BiH, ali je on uvjeren da će BiH na kraju postati dio te inicijative jer se dobre stvari ne mogu zaustaviti koliko god bilo opstrukcija iz političkih razloga.

“I mi ćemo tamo doći. To je zaista nezaustavljiv proces. Dobre stvari ne mogu se zaustaviti koliko god bilo opstrukcija iz političkih razloga”, rekao je Tegeltija u Beogradu gdje je prisustvovao Samitu inicijative “Otvoreni Balkan”.

Tegeltija kaže da ne zna da li će to biti za šest ili pet mjeseci, ali ističe da će doći zbog toga što niko ne postavlja uslove.

- Reklama -

“Ne morate dobiti kandidatski status, ni da mijenjate Ustav, ništa, jednostavno treba da kažete: `Da, mi hoćemo da budemo dio zajedničkog procesa i da budete dio te priče`”, rekao je Tegeltija.

On je naveo da proces pristupanja inicijativi “Otvoreni Balkan” blokiraju dva člana Predsjedništva BiH koji ne dozvoljavaju da tačka dnevnog reda dođe na sjednicu Predsjedništva i da se o njoj glasa.

Prema njegovim riječima, iznenađujuće je da se o tome apsolutno ne razgovara. “Ne govori se o tome da li ima nekih problema, šta je problem BiH taj `Otvoreni Balkan`. A BiH trpi posljedice tih blokada, nažalost”, zaključio je Tegeltija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular