Saturday, December 3, 2022
HomeGLOBUSTijela petero djece ekshumirana u ukrajinskom gradu Limanu

Tijela petero djece ekshumirana u ukrajinskom gradu Limanu

- Reklama -


Tijela petero djece ekshumirana su na području grada Limana u istočnom dijelu regije Donjeck, koji je prethodno bio pod ruskom okupacijom, saopštila je ukrajinska policija u utorak.

Njih četvero je bilo ukopano u masovnu grobnicu koja se nalazila na groblju, dok je peti maloljetnik ekshumiran iz improvizirane grobnice koju je iskopala njegova majka u dvorištu”, prema navodima policije.

Preliminarno je utvrđeno da su svi umrli od gelera od ruskog granatiranja, objavila je Nacionalna policija Ukrajine u saopštenju objavljenom na Telegramu.

- Reklama -

“Policijski službenici su iz grobnica izvukli djevojčice rođene 2021., 2019. i 2008. godine, te dječake rođene 2011. i 2012. godine. Dvije najmlađe djevojčice bile su sestre”, navodi se u saopštenju.

Djeca će biti pokopana nakon vještačenja, navodi policija, prenosi CNN.

U toku su istrage u gradu Limanu, kojeg su ukrajinske snage oslobodile 2. oktobra.

“Istražne radnje traju već dva sedmicama u Limanu — na mjestu najvećeg masovnog ukopa u deokupiranom dijelu regije Donjeck. Istražne ekipe kontinuirano rade, traže i ispituju rodbinu, utvrđuju povijest svih poginulih”, kazali su iz policije.

Ukrajinske vlasti saopštile su u ponedjeljak da ekshumiraju do 15 tijela dnevno u ranije okupiranim područjima Donjecka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake


Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular

%d bloggers like this: