Sunday, January 29, 2023
spot_img
HomeGLOBUSTinejdžerka ubila silovatelja, njegovoj porodici mora platiti 150.000 dolara

Tinejdžerka ubila silovatelja, njegovoj porodici mora platiti 150.000 dolara

- Reklama -


Tinejdžerka iz Ajove, koja je ubila svog silovatelja, osuđena je na pet godina uslovne kazne i naređeno joj je da porodici ubijenog plati odštetu od 150.000 dolara. Sudija je obrazložio takvu odluku zakonima u Ajovi, koji nalažu da se porodici žrtve isplati novčana odšteta.

Pieper Lewis, stara 17 godina, bila je optužena za prvostepeno ubistvo, a 2020. je priznala krivicu za ubistvo iz nehata, pošto je izbola nožem Zacharyja Brooksa koji je silovao, javlja Glas Amerike.

Ubistvo se desilo kada je Lewis imala 15 godina, u jednom stanu u De Mojnu. U optužnici se navodi da je ona pobjegla od majke koja je zlostavljala i da je spavala na ulici, te da je pokupio jedan mladić i počeo da je prodaje drugim ljudima za seks.

- Reklama -

Lewis je tvrdila da je Brooks bio jedan od muškaraca koji je više puta silovao. Navela je da je imala seksualni odnos sa njim pod prijetnjom nožem, i da je, kada je silovao u svom stanu, zgrabila nož i izbola ga.

Policija i tužilaštvo nisu osporili da je Pieper Lewis silovana i da je njome trgovano, ali tvrde da je Brooks spavao kada ga je ubila i da u tom trenutku nije predstavljao neposrednu opasnost za nju.

Tužioci su također tvrdili da je Lewis sebe predstavljala samo kao žrtvu i da nije priznala odgovornost za ubistvo Brooksa i za to što je “njegovu djecu ostavila bez oca”.

Karl Schilling, iz Organizacije za pomoć žrtvama, kaže da u Ajovi još nije usvojen zakon koji pruža bolju zaštitu žrtvama trgovine ljudima, i da je ostao zaglavljen u državnom Senatu.

Ajova daje određeni stepen pravne zaštite žrtvama krivičnih djela koje i same počine krivično djelo, ako im prijeti neposredna opasnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Source link

- Reklama -
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
RELATED ARTICLES

Most Popular